Bakan Tüfenkçi'den Tekli Öğretim Açıklaması

Bakan Tüfenkçi'den Tekli Öğretim Açıklaması

Kamuajans.com - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeşilyurt Belediyesi tarafından Muhammet Ali Clay Spor Salonu'nda düzenlenen "Okuma Şenliği" etkinliğinde yaptığı konuşmada, okuma yazmayı öğrenen öğrencileri, aileleri ve öğretmenleri tebrik etti.

Kamuajans.com - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "İnşallah 2019 itibariyle ikili öğretimden tekli öğretime geçen ve çocuklarımızın eğitimin yanında genel davranış kurallarını öğrendiği, ahlaki değerlere sahip çıkıldığı, öğretildiği eğitim düzenini bütün Türkiye'de yerleştirmiş olacağız." dedi.

Öğrencilerin okul hayatlarının başında sağlam bir okuma yazma eğitimi alarak Türkiye'yi yarınlara taşıyacak, uluslararası arenada temsil edecek gençlerin ortaya çıkacağını anlatan Tüfenkci, bunda emeği geçen eğitim camiasını kutladı..

Eğitimin herşeyin başı olduğunu vurgulayan Tüfenkci, "Ekonominin başı da eğitim kalkınmanın başı da eğitim savunmanın başı da eğitim kültürün başı da eğitim. Eğer biz eğitimde gerçekten belli bir yere geldiysek, özellikle AK Parti hükümetleri döneminde eğitime verilen önem, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eğitime gençlere verdiği önemle bir yerlere geldi." diye konuştu.

Yapılan bu yatırımların yeterli olmadığına değinen Tüfenkci, "2019'da hedefimiz Türkiye'de tekli eğitime geçmek. Şimdi hedefimiz 30'un üzerinde sınıfın kalmaması. Biz bunu Malatya'da büyük oranda başardık. Artık sizler bizim dönemimiz gibi kalabalık sınıflarda 4'lü 5'li sıralarda oturarak eğitim yapmıyorsunuz. Daha çağdaş sınıflarda, daha rahat ortamlarda eğitim ve öğretim yapıyorsunuz. İnşallah 2019 itibariyle de ikili öğretimden tekli öğretime geçen ve çocuklarımızın eğitimin yanında genel davranış kurallarını da öğrendiği ahlaki değerlere de sahip çıkıldığı, öğretildiği eğitim düzenini bütün Türkiye'de yerleştirmiş olacağız." dedi.


- "Bütçenin en büyüğünü eğitime ayırdık"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da "Türkiye'de ilk kez AK Parti iktidarları döneminde eğitime ayrılan bütçe milli savunmaya ayrılan bütçenin üzerine çıkmış vaziyette. Bütçemizin en büyüğünü biz eğitime ayırdık ve çocuklarımızın yetişmesine ayırdık. Sağlıklı, bilinçli, ahlaklı nesiller yetiştirmek üzere emek sarfeden bütün öğretmenlerimize, yöneticilerimize teşekkür ediyorum." dedi. 

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.