Bakan İsmet Yılmaz'dan Tekli Eğitim ve Öğretmen Açığı İddiası Hakkında Açıklama

Bakan İsmet Yılmaz'dan Tekli Eğitim ve Öğretmen Açığı İddiası Hakkında Açıklama

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Grup Toplantısı'na katılmak üzere Meclis'e geldi.

Kamuajans.com - Yılmaz, gazetecilerin sorusu üzerine herhangi bir öğretmen açığının bulunmadığını belirterek, "30 bin öğretmen sisteme dahil oldu. Dolayısıyla bir öğretmen açığını iddia edebilmek doğru değil." ifadesini kullandı.

"Norm fazlası öğretmene sürgün" başlığıyla haberlerin bazı gazetelerde yer aldığını belirten Yılmaz, "Aynı il içerisinde bir okuldan bir başka yere tayin ettiğimizde farklı bir nitelendirme yapıyor. Sorumluluğumuz 18 milyon öğrenciye, 78 milyon millete. Bir insan 40 yılda emekli olur diyelim. Demek ki bütün ömrü boyunca kamudaki dönemde 8'er yıl çalışıp, 5 okul değiştirecek ve emekli olacak. Bu da normal. Değil mi? Geçen gün gördüm, '16 yıldır aynı okuldayım. Tayinimi çıkarttılar, bu büyük haksızlık' diyor ve bunu da gazete yazıyor, vatandaşa sunuyor. Dolayısıyla da doğru olan şeyleri desteklemek lazım. Yanlış olan şeylerin yanında durmamak lazım." dedi.

Eğitimde tam gün düzenlemesiyle ilgili soruya ise Yılmaz, "Ne dedik? 2019'a kadar ikili eğitimi kaldıracağız, aşama aşama. Şu anda bile birçok ilde yavaş yavaş kaldırıldığını görüyoruz. İnşallah iyi bir çalışmayla 2019'a kadar ikili eğitim kalkacak, tekli eğitime geçeceğiz." yanıtını verdi.

Hüseyin Gazi Kaykı 
Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.