Bakan İsmet Yılmaz'dan Öğrenci ve Öğretmenlere Mesaj

Bakan İsmet Yılmaz'dan Öğrenci ve Öğretmenlere Mesaj

Kamuajans.com - Erzincan'da yeni eğitim- öğretim yılı başlama törenine katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yaptığı konuşmada öğrenci, öğretmenlere mesajlar verdi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, öğrenci ve öğretmenlere şunları söyledi:

"Sevgili Öğrencilerimiz; İnanıyorum ki sizler milli ve manevi değerlerine bağlı, tarihine sahip çıkan gençler olarak yetişeceksiniz. Ülkenize, bayrağınıza, devletinize ve milletinize sahip çıkacaksınız. Bu ülkenin yarınları, geleceği sizlersiniz ve geleceğimize sizler yön vereceksiniz. Eğitim öğretim sürecinizin her kademesinde, yaşamınızın her alanında kendinize güvenen, doğruyu yanlıştan, iyiyi kötüden ayıran, adaleti her şeyin üstünde tutan, bireyler olarak yetişmeniz bizim idealimizdir. Çağımız bilgi çağı. Bu nedenle okuyan, araştıran, sorgulayan, bilgi ve becerilerini daima yenileyen bireyler olmanız geleceğe daha sağlam adımlarla ilerlemenizi sağlayacaktır. Şunu asla unutmayın ki bu ülkenin yarınları sizlersiniz. Devletimizin bekası, bağımsızlığımızın teminatı ancak ve ancak siz sevgili öğrencilerimizin azmiyle mümkün olacaktır.

Değerli Öğretmenlerim. Nesillerimizi yetiştirmek adına özveriyle yürüttüğünüz tüm çalışmalarınızı ve azminizi yürekten destekliyorum. Öğrencilerinizi evlatlarınızdan farklı görmediğinizi, tüm gücünüzle onların en iyi şekilde yetişmesi adına bu kutsal görevi severek ifa ettiğinizi biliyorum. Tarihimizden ve milli değerlerimizden aldığınız güçle yeni nesillerimizi yetiştirme yolunda, eğitim adına yaktığınız meşaleyi sonsuza dek taşıyacağınıza olan inancımı ifade etmekten mutluluk duyuyorum. Sorumluluğu büyük olduğu kadar gücü ve etkisi bir o kadar yüksek ve başka hiçbir meslekle kıyaslanamayacak kadar özel ve kutsal bir mesleğe sahipsiniz. Ülkemizi çağın ilerisine taşımak ve geleceğimizi emanet edeceğimiz nesillerimizi en iyi şekilde yetiştirmek için birlikte çıktığımız bu yolda birlikte çalışacak, omuz omuza yürüyeceğiz."

Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz gecesinde meydanlarda iyi bir nesil yetiştirmiş olmakla ancak iftihar edip gurur duyabileceğimiz pırıl pırıl kalpleri vatan sevgisiyle atan binlerce öğrencimiz, gencimiz vardı. İstiklal Harbini, Çanakkale'yi, Çanakkale'de yaşanan kahramanlıkları o ana kadar sadece tarihten öğrenen evlatlarımız o gece tarih yazdı. Millet olarak gençlerimizle, 15 Temmuz gecesi meydanlara inen öğrencilerimizle ne kadar gurur duysak, ne kadar iftihar etsek de az. Başkomutanımızın tek bir çağrısıyla meydanlarda yerini alan, bir asker edasıyla safları tutan gençlerimiz 'Çanakkale Geçilmez' şuurunu, Milli Mücadeledeki 'vatan bölünmez' şiarını tüm dünyaya gösterdi. Biz gençlerimize güveniyoruz, biz bu gençliğe güveniyoruz. Biz yarınlarımızı emanet edeceğimiz nesillerimize inanıyoruz. Manevi değerlerine; kültürüne, bayrağına, devletine ve milletine sahip çıkan bir gençlik yetiştirdiğimizi görmek ve bu anlamda yaşadığımız mutluluğu ifade etmekten de ayrıca gurur duyuyorum. Binlerce yıl önce vatan kıldığımız, yurt bildiğimiz, aziz bildiğimiz bu toprakların canından, kanından, suyundan, bereketinden beslenen bu yurdun öz evlatları cesur yürekleri ve sağlam karakterleriyle ecdadına, atalarına olan sadakatini ve değerlerine sıkı sıkıya bağlı olduklarını açıkça göstermiştir. Nitekim 15 Temmuz ihanetinin yaşandığı gece meydanlarda kahramanca direnerek can veren 16 yaşındaki Abdullah Tayyip, gençliğimizin vatan bilincine eriştiğinin sembolü olmuştur. Hain darbe girişimi sırasında ülkemizin aydınlık yüzü, bir bilim adamı Prof. Dr. İlhan Varank hakka yürüdü. Yine babası Erol Olçok ile birlikte darbecilere karşı meydanlarda kahramanca direnerek şehit olan Abdullah Tayyip Olçok evladımızın mücadelesi de unutulmayacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.