Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü Ülke Geneli Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Kullanımında İlk 5'te

Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü Ülke Geneli Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Kullanımında İlk 5'te

Aydın İl Millî Eğitim Müdürlüğü uzaktan eğitimin devam ettiği bu günlerde Millî Eğitim Bakanlığının eğitimlerini yürüttüğü ve öğretmenler ile öğrenciler tarafından kullanılan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) kullanımında ülke sıralamasında ilk sıralarda yer alıyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle eğitimlerine evinde devam eden öğrenciler Millî Eğitim Bakanlığının Eğitim Bilişim Ağı’nı (EBA) aktif olarak kullanarak derslerini takip etmektedirler.

Salgının ilk günlerinden itibaren hızlı ve kesin kararlarla tedbirlerini alan Bakanlık, bir hafta gibi kısa bir sürede ders anlatım videolarını hazırlamış ve öğrencilerin hizmetine sunmuştur. Bir müddet sonra 8. ve 12. Sınıflar için canlı ders anlatım sistemini de devreye sokarak evde kalma günlerinde öğretmenlerle öğrencileri buluşturmuştur.

Aydın İl Millî Eğitim Müdürlüğü de bu çalışmalar kapsamında okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerine hızlı bir şekilde ulaşmış, bilgilendirmeler yapmış ve kullanım oranlarını sürekli takip ederek, hem öğretmenlerinin hem de öğrencilerinin EBA’yı aktif bir şekilde kullanmalarını sağlamıştır.

Moral ve motivasyonlarını en üst seviyede tutmak için teknolojinin tüm imkânlarını kullanarak öğrencilere evlerinde ulaşmaya çalışan Aydın İl Millî Eğitim Müdürlüğü EBA kullanımında da onlara sürekli dönütler vererek uzaktan eğitim fırsatlarından yararlandırmaya çalışmaktadır. 

Öğrencisi, öğretmeni ve çalışanı ile tekrar okullarda buluşuncaya kadar Bakanlığın Eğitim Bilişim Ağı (EBA)’ndan ve müdürlüğün uzaktan eğitim programlarından faydalanmaya devam edin çağrısı yapmaktadır. 


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.