Askeri Okul Öğrencilerinin Kaderi Ne Olacak?

Askeri Okul Öğrencilerinin Kaderi Ne Olacak?

KamuAjans.Com-Fetullahçı terör örgütünün yuvalandığı tüm kurumlarda tasfiyeler devam ederken.Alınan OHAL kararı ile hükümet bir çok değişikiği gerçekleştirmeye devam ediyor bunlardan en önemlisi askeri okulların kapatılması oldu.Fetullahçı terör örgtünün yuvalandığı kurumlar arasında olan askeri okullarda kökten temizlik yapıldı.

 Askeri okullarda eğitimi sürdüren öğrencilerin okullarının kapanmasından dolayı mağduriyet yaşamaması adına çalışma yapan hükümet öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarına nakil edilmesi için düğmeye bastı.

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin tarafından yapılan açıklamaya göre öğrencilerin askeri liseye girişte aldıkları SBS ve TEOG puanlarına göre atama olabileceklerini belirtti.

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'in askeri lise öğrencilerinin nakili hakkındaki açıklamalarının satırbaşları;

SBS veya TEOG O dönem tabi olduğu sisteme göre, aldıkları puanlar üzerinden kendilerine tercih hakkı vereceğiz.

Geçen yıl 9. sınıfta okuyup bu yıl 10. sınıfa geçen öğrencilerimiz, fen ve sosyal bilimler liseleri dışındaki bütün ortaöğretim kurumlarını tercih edebilecekler.

10. sınıfta müfredat farklılaşıyor. Dolayısıyla 10. sınıftan 11'e, 11'den 12'ye geçen öğrenciler, sadece puanlarına uygun Anadolu liselerine kayıt olabilecek."

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.