Anlamak İmkansız!

Anlamak İmkansız!

Kamuajans.com - Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, FETÖ kapsamında mağdur olan kişiler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kamuajans.com - Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın,, ilçenin mülki amirinin FETÖ kapsamında bir iddia kapsamında içeri alındığını, ifadesine başvurulduğunu, ziyaret edildiğibi ve mülki amirin üzüntüsünü paylaştığını, itibarının zedelendiğini ve zor durumda kaldığını aktardığını ve sonunda suçsuz olarak bırakıldığını ifade ederken bunu anlamanın imkansız olduğunu belirtti.

Ziyarete gidenlerden biri olan ilçe müdürünün Byloc iddiası ile içeri alındığını ve ne yapsa faydasız olduğunu ve 8 ay yattığını ifade eden Ali Yalçın, "Abdestinden şüphemiz yok" dediğimiz kişilerden biri. Morbeyin listesi yayınlanınca hakikat ortaya çıkıyor ve ilçe müdürünün suçsuz olduğu anlaşılıyor.'' dedi.

FETÖ'nün masum insanları etiketlettirecek şekilde kurduğu morbeyin tuzağı olduğunu; ilçe müdürünü 8 ay içerde yatmak gibi bir imtihan ile karşı karşıya bıraktığını dile getiren Ali Yalçın, ''İlçe Müdürü suçsuzluğum tek anlaşılsın,yattığım 8 ay ülkeme feda olsun diye düşünüyor. Suçsuz...ve mutlu Elhamdülillah'' dedi.

''O da ne? Görevine iade ediliyor müdür ama yaşananlara anlam vermek imkansız.'' diyen Ali Yalçın, ifadeye çağrılan, içeri alınan, itibar kaybı yaşadığını düşünen, Müdürün ziyaret ettiği mülki amirin; en az kendi kadar suçsuz olduğunu bildiği, itibarı iade edilen müdürü mağdur etme peşinde olduğuna dikkat çekti.

Bakanlığa yazı yazdığı ve itibarı iade edilen masum müdürü "ilçeye vermeyin ve yeniden mağdur edin" dercesine tasarruf istediğinin söylendiğini söyleyen Ali Yalçın, ''herkes gibi bende anlamakta zorlanıyorum doğrusu. Bir empati yapın ne düşünürsünüz yazın Allah aşkına. 8 ay yat ve "vatan sağolsun" de.'' dedi.

''İnsanlar yaşadıklarına üzülüp seni teselli ederken, itibar suikastine uğrayan üst amirin senin suçsuzluğunu bildiği halde sana bunu yapsın ve ilçe dışına, ikinci mağduriyet için elinden geleni yapsın. İnsanın bir sabrı vardır ve onun da sınırı. Unutulmamalı bu.'' diyen Ali Yalçın, mağdurun gönlünün FETÖ tuzağından dolayı kırık olduğunu ama "Suçsuzluğum anlaşıldıya bana yeter. 8 ay yattım ama Vatanım sağolsun" dediğini sözlerine ekledi.

Eğer itibarına tekrar gölge düşürecek bu tasarruf talebine Bakanlıkça geçit verilirse; mazlumun diline bu kez dua gelmeyeceğini bunun unutulmaması gerektiğini belirten Ali Yalçın, mağdur olanların yeniden mağduriyeti anlamına gelecek tasarruflardan şiddetle kaçınması gerektiğini bürokrasinin bu konuda uyarılması ve toplum vicdanında yara açacak hoyratlıklarına asla geçit verilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Ali Yalçın, son olarak ''hiç kimsenin kaprisi bir mazlumun itibarından daha önemli değildir.'' diyerek açıklamasına son verdi.

KamuAjans.com - özel haber 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.