Anaokulu Ücretleri Geri Alınabilir Mi?

Anaokulu Ücretleri Geri Alınabilir Mi?

Kamuajans.com – Koronavirüs ile mücadel kapsamında tüm eğitim kurumları uzakta eğitim sistemine geçiş yaparken. Uzaktan eğitim sistemine özel okullarda uyarak kendi eğitim sistemlerini hayata geçirmişti.

Gerek devlet okulları gerekse özel okullar koronavirüs tedbirleri kapsamında 2 ayı aşkın süredir devam eden karantina sürecinde öğrencileri mağdur etmeyerek uzaktan eğitim sistemini hayata geçirmişti Milli Eğitim Bakanlığı liderliğinde sosyal medda ve televizyon kanallarında EBA içerikleri üretilerek öğrencilerin eğitimden uzak kalmamaları için gerekli çaba sarfedilmiyor. Özel okullarında kendi içerlerinde kurdukları benzer sistemler öğrencilerin mağduriyet yaşamaması adına hizmet vermeye başladı.

Bu dönemde tartışmaya neden olacak unsur ise özel okulların verdikleri eğitim hizmetine karşı aldıkları ücretler olmuştu. Geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan sorun bir şekilde çözüme kavuşturulmaya çalışılsada şimdilerde uzaktan eğitim uygulanmayacak anasınıfları için talep edilen ücretler tartışma konusu oldu. Yüzyüze eğitim haricinde uygulanması zor olan anasınıfı eğitim için velilerden talep edilen okul ücretlerinin ödenip ödenmeyeceğine dair Tüketici Koruma Kanunu devreye giriyor. İşte o kanun;

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında, eğitim kurumu tarafından verilemeyen faydalar dikkate alınarak, bu faydalar oranında ücret iadesi istenebilmesi olanaklıdır. Okurumuz, eğitim kurumuyla imzalamış olduğu sözleşmedeki hizmetleri dikkate alarak, alamadığı hizmetler oranında ödemiş olduğu bedellerin iadesini isteyebilir, hizmet bedelini taksitler halinde ödüyor olması halinde ise ücretlerde indirim talebini kuruma iletebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.