Alo 147 Kapatılsın

Alo 147 Kapatılsın

KamuAjans.Com – Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, öğretmenlere yönelik şiddetin öğretmenin itibarının azaltılmasıyla doğru orantılı olduğunu söyledi. Alo 147 hattının öğretmeni şikayet hattı haline geldiğini belirten Koncuk, “O halde ilk adımı Alo 147'yi öğretmene şikayete kapatmak, sistemi kapatarak, adını da değiştirerek yeniden kurgulamak önemlidir” dedi.

Genel Başkan Koncuk, 16.01.2018 (Bugün) saat 20:00’da Alo 147 konusundaki taleplerimizi iletmek için bir hashtag çalışması yapacaklarını söyledi.

Koncuk açıklamasında şunları kaydetti: “Bugünlerde öğretmene şiddet konusu tekrar alevlendi. Dün akşam saatlerinde MEB tarafından yapılan Twitter etkinliğini doğru bulduk, takdir ettik ve destekledik. Öğretmene şiddet konusunun MEB tarafından gündeme taşınmasını önemli bir gelişme olarak görüyoruz.

Ancak, öğretmene şiddet konusu öğretmen itibarının azalmasıyla doğrudan ilgili bir ciddi problemdir. Bu vesileyle Alo 147'nin iptali birçok öğretmenin talebi haline gelmiştir. Her ne kadar Alo 147 MEB'in öğretmeni şikayet hattı değilse de, yansımaları maalesef bu yöndedir.

Öğretmenin itibarının artırılması ve öğretmene şiddet konusu öncelikle toplumsal bir problemdir ve topyekun toplum olarak üzerine gitmemiz gerekir. O halde ilk adımı Alo 147'yi öğretmene şikayete kapatmak, sistemi kapatarak, adını da değiştirerek yeniden kurgulamak önemlidir.

Alo 147 konusundaki taleplerimizi bu akşam bir hashtag çalışması ile göstermek isteyen onlarca mesaj almaktayım. Buna cevap vermek durumundayız. Bu akşam 20:00'da bu etkinliği yapacağız.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.