Ali Yalçın'dan Mülakat ve Sözleşmeli Öğretmen Açıklaması

Ali Yalçın'dan Mülakat ve Sözleşmeli Öğretmen Açıklaması

KamuAjans.Com-Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın gündemi meşgul eden konular ( sözleşmeli öğretmenlik , mülakat , 15 temmuz işgal girişimi , ohal ) gibi konulara değinerek açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz gecesi ilk sokağa inen;"1 Milyon Üyemizle Darbenin Karşısındayız" diyen teşkilat olarak hukuk,adalet ve Büyük Türkiye diyoruz.

Ülkemize yaşanan olağandışılıkların sebebi FETÖ ve diğer terör örgütleridir.Fakat bu durumu olağanlaştıracak tüm siyasiler ve hükümettir.

Kamunun asla hoşlanmadığı,sosyal ortakların ise hiç sevmediği tek söz;"Biz demiştik"sözüdür.Sağlıklı uygulamalar için katılımcılık şart..

Yeni personel alım tercihi,mülakat uygulaması üzerine mutlaka yeniden düşünülmelidir.Kamuda sosyal ortaklarla/paydaşlarla istişare önemli.

15 Temmuz sendromu,ülkemizin yaşadığı olağandışı durumlar/OHAL uygulamaları bir nebze olsun tölare edilebilir ama uzun vadeli sürdürülemez.

Türkiye'nin yaşadığı "15 Temmuz İşgal Girişimi"sonrası devlet mekanizmalarının güvenlik refleksli yaklaşımları/uygulamaları anlaşılabilir.

İlk mülakat uygulamasında öngörülerimiz/çekincelerimiz daha net anlaşılmıştır diye düşünüyoruz. MEB yeni alımlarda bunu gözden geçirmeli.

Kamuya az sayıda personel alımında uygulanan mülakat ve 3 katı kuralı Milli Eğitim gibi bir alımda 30 bin alım yapan yere uymaz dedik.

Daha önce denenmiş ve mahzurları müşahade edilerek vazgeçilmiş bir uygulama yerine cebreden değil,cezbeden politikalar öncelenmeli dedik.

Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz ile görüşerek ne gibi mahzurlar içerdiğini bir kez daha açıkça ifade ettik.

Çeşitli diplomatik temas ve girişimlerden sonra görüşümüzü Milli Eğitim Bakanlığı'na yazılı olarak ta bildirdik.

"Sözleşmeli Öğretmenlik" ve "Mülakat" hakkında sendika olarak daha işin başında nerede durduğumuzu deklare ettik.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.