Ali Deniz Eğitim Çalışanlarının Maaş Promosyonu Hakkında Detayları Açıkladı

Ali Deniz Eğitim Çalışanlarının Maaş Promosyonu Hakkında Detayları Açıkladı

Kamuajans.com – Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki eğitim çalışanlarının maaş promosyonları ve ödeme şeklinin belirlenmesi için gerçekleştirilen ihale sonuçlandırıldı. Adıyaman Öğretmenevi Abdulgafur Büyükfırat Toplantı Salonunda kapalı zarflarda teklif mektuplarının açılması ile başlayan açık arttırma 24 . turun sonunda Ziraat Bankası’nın 3080 TL tutarındaki teklifi ile sona erdi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, ihale sürecinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurulan komisyona yetkili sendika olarak temsilci gönderdiklerini belirten Ali Deniz “söz konusu ihale süreci bizim açımızdan ilgili yönetmelik hükümleri çerçevesinde yürütülmüştür. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ziraat Bankası arasında protokol imzalanması ile birlikte eğitim çalışanlarımızın maaş promosyonları 15-22 Şubat 2021 tarihleri arasında hesaplarına aktarılacaktır” dedi.

İhale komisyonuna işveren ve imza yetkilisi olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğünü temsilen bir Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, işçiler adına yetkili işçi sendikası temsilcisi, Teftiş Kurulu Başkanı, ikisi okul müdürü olmak üzere beş kamu çalışanının katıldığını vurgulayan Deniz, gerçekleştirilen ihaleye diğer sendikalardan iki temsilcinin de gözlemci olarak katılım sağladığını söyledi.

Kamuoyunda sendikamızla ilişkilendirilerek bir takım yanlış ve yalan beyanların dile getirildiğini, bu beyanların mesnetsiz ve haksız olduğunu, art niyet taşıdığını ve süreci sulandırarak kamu çalışanları arasında fitne çıkarmaya yönelik teşebbüsler olduğunu dile getiren Deniz, “ süreç ilgili mevzuat çerçevesinde işletilmiştir. Mevzuatın her şey olmadığını dile getirenler ya kamu çalışanı kavramından habersizler veya sendikacılığın ne demek olduğundan habersizler. Bizden bu haliyle usulüne uygun olmayan bir süreç işletilmesini bekleyenler büyük bir yanılgının esiri olmuşlardır” şeklinde konuştu.

Ali Deniz sözlerini şöyle sürdürdü:

“ Kamuoyunda algı oluşturmak için ihale şartnamesinin paylaşılmadığı söyleniyor. Bu da doğru değil. İhale şartnamesinin alenileştirilmesi sendikamızın görevi olmasa da imza yetkisi sahibi ve ihalenin işveren olarak sahibi olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü şartnameyi resmi internet sitesinde duyurmuş ve kamuoyuna açıklamıştır. İlgili sendikalar, kişiler ve kurumlar şartnameye internet sitesi üzerinden erişme imkânı kazanmışlardır.”

“ Yine kamuoyunda bazı bankaların yüksek fiyat teklifinde bulunduğu ancak bunun reddedildiğine dair ifadeler tamamen asılsızdır, iftira niteliği taşımaktadır. Kaldı ki ihale açık arttırma usulü ile gerçekleştirilmiştir ve böyle bir duruma ilk itirazın ilgili banka tarafından yapılması gerekirdi ve daha da önemlisi söz konusu banka ihaleye 781,25 TL ile giriş yapmış ve açık arttırma sürecinde ihaleden çekilmiştir. Açık arttırma 24 tur sürmüş, ikinci turda beş banka, üçüncü turda 3 banka, on üçüncü turdan itibaren iki banka açık arttırmaya devam etmiş ve 3080 tl ile sonuçlanmıştır. Tıpkı ihale sürecindeki hazırlık gibi açık arttırma süreci de şeffaf olarak işletilmiş, açık arttırma esnasındaki gelişmeler sendika temsilcimiz tarafından dikkatle gözlemlenmiştir.”

“ İhale süreci ile ilgili olarak sendikamız tarafından üyelerimize bilgilendirme maksatlı açıklamalar basın, sosyal medya ve kısa mesaj yoluyla yapılmıştır. Eğitim Bir Sen olarak eğitim alanındaki tüm gelişmelerde olduğu gibi bu süreçte de eğitim çalışanlarımızı bilgilendirerek istişare ettik. Eğitim Bir Sen yaptığı çalışmalar, yayınlar, araştırmalar, sorunların tespiti ve çözüm önerileri ve duruş sendikacılığı anlayışı içinde sendikacılığa yeni bir boyut kazandırmış ve bugüne kadar sendikacılık yaptığını zannedenlerin ezberini bozmuştur. Kamuoyunu gerçeği yansıtmayan beyanlarla aldatmaya çalışanların esas rahatsızlığı budur. Eğitim çalışanlarımızın süreç içerisinde uğrayacakları hak kayıpları veya sözleşmeye aykırı uygulamalar yaşanması halinde yetkili sendika olarak daha önce olduğu gibi bundan sonra da her türlü hukuki desteği sağlayacağımızı tüm üyelerimizin bilgisine sunuyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.