Alan Değişliği Bekleyen Öğretmenler Bütün Normların Açılmasını Bekliyor

Alan Değişliği Bekleyen Öğretmenler Bütün Normların Açılmasını Bekliyor

KamuAjans.Com-2013’ten beri yapılmayan Diplomaya dayalı Alan değişikliği, olması halinde bu kadar bekleyen öğretmeni mutlu edeceği gibi öğrenci başarısını da müspet etkileyeceği muhakkaktır. Alanı dışında ilkokulda sınıf öğretmeni olarak çalışan (örnek; Fizik, Kimya, Biyoloji vd.) mezunları gerçek ve hakettiği Alana geçeceğinden Türk Milli Eğitimin Temel amaçları da göz önüne alarak daha öz verili hareket edip, daha azimle çalışarak esas branşına uyumunu kısa sürede sağlayacaktır.Liyakat esaslı olarak yapıl

Mezuniyet branşı dışında çalışan mutsuz,mesleki tatminden yoksun öğretmenlerimiz olduğu gibi, branş değiştirmeyi hak ettiği halde engellenen öğretmenlerimiz de mağdur edilmiştir. Belirli branşlarda yığılmalara neden olan istihdam plansızlığı yeni atanacak öğretmenler açısından da sorundur. Bu duruma müdahalede bulunmak ve önlem almak önemlidir. Şu an norm fazlası olarak bekleyen 30-40 bin öğretmenin ülke ekonomisine yıllık maliyeti

2 milyar TL . Bakanlık isterse norm fazlası öğretmen sorununu kalıcı olarak çözecektir. Norm fazlası öğretmenin kalıcı olarak çözümü alan değişikliğinde yönetmeliğe aynen bağlı kalınıp bütün normların açılmasıdır.

Hatta zaman zaman öğretmenlerin çağı yakalamaları için kendilerini geliştirmeleri, bilimsel araştırma ve yüksek lisans yapmaları hususlarında beklenti olarak büyüklerden tenkitler duymuyor değiliz.Diplomaya dayalı Alan Değişikliğini bekleyen söz konusu şu anki öğretmenlerin ekseriyeti saydığımız bu donanımlara sahip olmuş, 2.Üniversiteyi, kısmi olarak yüksek lisansı da bitirmiştir.

Böyle potansiyel bir cevheri değerlendirmemek bütün kamu oyunun takdirine soruyoruz, ne kadar rasyoneldir ve gerçekçidir?

MADDE 60 – (1) Bakanlıkça uygun görülmesi hâlinde; öğrenimine uygun alanı dışında bir başka alana atanan öğretmenler, öğrenimleri birden fazla alana atanmaya kaynak olan öğretmenler ile başka bir alanda yükseköğretimi bitiren öğretmenler, adaylıklarının kaldırılmış olması ve yükseköğrenimlerinin atanacakları alana uygun olması kaydıyla, Bakanlığın kararına göre mezuniyetleri itibarıyla atanabilecekleri alanlara alanlarının değiştirilmesini isteyebilir.

(2) Alan değişikliği isteyen öğretmenlerin alan değişiklikleri, il içinde tercihleri de dikkate alınmak suretiyle alanlarında ihtiyaç duyulan eğitim kurumları olacak şekilde hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılır. Hizmet puanlarının eşit olması durumunda öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana öncelik verilir.

İl İçinde yapılacak muhtemel Diplomaya Dayalı bir Alan değişikliği, sınırlı sayıda olup, batıda yığılmış sınıf öğretmeni norm fazlalığına ilaç gibi gelecektir. Öğretmenin istemediği bir Alandan, çok istediği ve Diploması olduğu alana geçeceğinden, kendisi de mutlu ve başarılı olacak. Öğrencisi başarılı olacaktır.

* BÜTÜN NORMLAR AÇILARAK DİPLOMAYA(MEZUNİYETE) DAYALI ALAN DEĞİŞİKLİĞİ yapmak için duyuruya çıkması temennisiyle…Teşekkür Ediyoruz.

DİPLOMAYA YÖNELİK ALAN DEĞİŞLİĞİ BEKLEYEN ÖĞRETMENLER 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.