Alan Değişikliği Konusunda Sendikalar Sınıfta Kaldı

Alan Değişikliği Konusunda Sendikalar Sınıfta Kaldı

KamuAjans.Com-Geçmiş yıllarda her sene yapılan alan değişikliği ile personelini dinamik ve verimli tutmayı amaçlayan bakanlık , yaklaşık 5 yıldır alan değişikliği yapmamaktadır.Kendilerince pek çok gerekçe öne süren bakanlık yetkilileri olduğu kadar üst düzey bazı bakanlık yetkilileri de alan değişikliğinin acilen yapılması gerekliliği konusunda hem fikirler…

Peki sendikalar konuyla alakalı ne durumda ?

Yetkili sendika Eğitim Birsen ‘in başkanı Sayın Ali Yalçın 7 Aralık 2016 tarihinde yaptığı açıklama aynen şöyle: “MEB ile yaptığımız KİK toplantılarında gündeme getirdiğimiz ve üzerinde çalışılması hususunda karar aldığımız ALAN DEĞİŞİKLİĞİ ile ilgili çalışmalar tamamlanma aşamasına gelmiştir.Yapılan çalışmanın bir an önce tamamlanıp dönem sonu gelmeden bir sorunun daha çözülmesi için Bakanlığın iradesini ortaya koyması ve beklentiyi karşılaması gerekir. Alanı dışında,beklenti içinde,mutsuz öğretmen kalmamalı.”

Diğer büyük sendika Türk Eğitim Sen’in başkanı Sayın İsmail Koncuk 28 Aralık 2016 tarihinde aynen şunları söyledi : “Bilindiği üzere alan değişikliği konusunda MEB'in çalışma başlattığını duyurmuştum.Bu konuda çalışmalar artık son noktaya gelmiştir. MEB mutlaka alan değişikliğini yapacaktır, bundan kuşkumuz yok.Önce de duyurduğum gibi alan değişikliği diplomaya bağlı olarak yapılmalıdır. Alan değişikliği bir sistemle, ihtiyaçlarımız doğrultusunda her yıl yapılmalı,kişiler gelecek yıllarda yeni sürprizlerle karşılaşmamalıdır.”

Durum bu peki geldiğimiz noktaya bakalım…

Bırakın alan değişikliği yapılmasını bu konuyla ilgili bakanlık açıklama dahi yapmadı…Üyelerinin hakkını savunmak olan sendikalar anlayacağınız toptan sınıfta kaldı…

Alan değişikliği niçin yapılmalıdır ?

Alan değişikliği bakanlığın personelini doğru ve yerinde kullanması için gereklidir.Öğretmen eğitimini aldığı alanda daha verimli ve mutlu olur.Bunun görmezden gelinmemesi lazım..

İKİNCİ ÜNİVERSİTE OKUYANLAR…

Bir de kadrolu olarak herhangi bir branşta atanmış ama daha verimli ve daha mutlu olabilmek adına ; şuan atama bekleyen öğretmenler gibi YGS VE LYS ye girip hatta üniversitelerin yetenek sınavlarına da girip bir dört yıl daha okuyup elde ettikleri ikinci üniversite diplomaları var..Bu diplomalar şuan yok hükmünde değersiz…

Kadrolu olarak atanmış ikinci üniversite okuyan bu öğretmenler ; salla başını al maaşını yapmıyor , nasılsa kapağı devlete attık demiyor, kendilerini geliştirmek adına yeniden okuyorlar….Fazladan okumak cezalandırılmamalıdır..

Norm fazlası binlerce öğretmen varken yapılacak bir alan değişikliği ile hem öğretmenlerin daha verimli çalışması sağlanmış olacak hem de norm fazlalığı azaltılmış olacaktır.

En kısa zamanda sendikalar üyelerinin haklarını sözde değil özde korumalı…

Bakanlık karar merci evet ama bakanlığı adım attıracak, eylemlerle ,açıklamalarla gerekirse protestolarla harekete geçirecek olanda sendikalardır…

MURAT MEHMET GÜLER

Eğitimci - Yazar

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.