Alan Değişikliği Başvuru Tarihleri ve Kapsamı

Alan Değişikliği Başvuru Tarihleri ve Kapsamı

Kamuajans.com - Yıllardır öğretmenler tarafından talep edilen Alan Değişikliği, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Aralık-Ocak döneminde gerçekleştirilecek. 2017 yılı Aralık dönemi alan değişikliği kılavuzu önümüzdeki haftalarda yayınlanacaktır.

Kamuajans.com - Yapılacak alan değişikliğinin çok dar kapsamda olmayacağı ve 4+4+4 eğitim sistemi geldikten sonra 2012 yılında yapılan alan değişikliği kadar da çok geniş kapsamlı olmayacağı değerlendirilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), 30 Ağustos 2017 tarihinde yaptığı basın açıklamasında öğretmenlere 2. illerarası tayin hakkı vermiş ve aynı açıklamada alan değişikliği yapılacağı duyurulmuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı yaklaşık 1,5 ay önce alan değişikliği ile ilgili ''Alanlar itibarı ile zorunluluk arz eden durumlar dikkate alınarak, öğretmenlerin alan değişikliği başvuruları ise 18 – 22 Aralık 2017 tarihleri arasında alınacak ve sonuçlar 27 Aralık 2017 tarihinde ilan edilecektir. Alan değişikliği gerçekleştirilen öğretmenler, 19 Ocak 2018 tarihinden itibaren ilişiklerini keserek yeni görev yerlerine başlayacaklardır.'' şeklinde bir duyuru yapmıştı.

mebpersonel.com - özel haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.