AKS Sınavında Başarılı Olan Öğretmenler İçin Süreç Nasıl İşleyecek?

AKS Sınavında Başarılı Olan Öğretmenler İçin Süreç Nasıl İşleyecek?

Kamuajans.Com – Milli Eğitim Bakanlığı, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü 81 il merkezinde 24 Aralık 2017 Pazar günü Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) yapmıştı.

Yaklaşık 20 bin öğretmenin katıldığı adaylık kaldırma sınavının sonuçları sonrası nasıl yol izleneceği hakkında Milli Eğitim Bakanlığı açıklamalarda bulundu. Sınava girerek başarılı olan öğretmenler adaylık sürecini tamamlamış sayılacak.

Adaylık sürecini tamamlayan öğretmenlerin unvanındaki adaylık kelimesi kaldırılan öğretmenlerin bundan sonraki süreçte nasıl bir yol izleceğine dair milli eğitim bakanlığı genelge yayınladı.

Aday öğretmenlik iş ve işlemleri ilgi (a) yönetyaıelik kapsamında Genel Müdürlüğümüzce yürütülmektedir. 27.10.2017 tarihinde yayımlanan AKS e-Kılavuzu doğrultusunda, 24.12.2017 tarihinde yazılı sınav uygulanmış ve 15.01.2018 tarihinde sınav sonuçları MEBBİS Aday Öğretmen Modülünden duyurulmuştur.

Bu bağlamda;

Sınav sonucunda "Başarılı" yada "Başarısız" olan aday öğretmenler hakkında, ilgi (a) ve (b) yönetmelik hükümleri kapsamında, sınav ilan tarihi olan 15.01.2018'in adaylık tamamlama tarihi kabul edilmesi ve gerekli iş ve işlemlerin ivedilikle yapılması,

Sınav sonucu "Girmedi" veya "Başırısız" olarak belirtilen aday öğretmenlerin sınava katılmama mazeretlerinin Müdürlüğünüzce incelenerek mazereti kabul edilenlerin ilgi (a) yönetmeliğin 19. Maddesinin 3.Fıkrası gereğince "Sınava girmeye hak kazandığı halde kabul edilebilir  belge ile ispatı mümkün mazeretleri nedeniyle sınava katılamayanlar, göreve başlamalarından sonraki ilk sınava alınır" hükmü doğrultusunda, dönem atlatma işlemi yapılması, mazereti bulunmayan yada mazereti kabul edilmeyen aday öğretmenlere ise yukarıda belirtilen "Başarısız" hükümleri uygulanması ve bu işlemlerin MEBBİS aday performans değerlendirme modülüne işlenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.