AES 'ten Okulların Açılması Ve Alınacak Tedbirler İle İlgili Açıklama

AES 'ten Okulların Açılması Ve Alınacak Tedbirler İle İlgili Açıklama

Kamuajans.com – Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ okulların açılması ve Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı okullarda alınması gereken tedbirler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamaları şöyle:

 MEB 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı çalışma takvimine göre her şey yolunda giderse okulların 31 Ağustos'ta açılması düşünülüyor. Tabii ki okulların açılmasında en büyük etken salgının gidişatı ve Bilim Kurulu'nun tavsiyesi olacaktır. Öğrencilerimiz her ne kadar salgın döneminde uzaktan eğitim alsalar da yüz yüze eğitimin önemi ve yeri ayrıdır. Şüphesiz en önemlisi telafisi olmayan çocuklarımızın sağlığıdır.

Bu nedenle okulların açılması için gerekli sağlık şartları oluşmalıdır. Öğrencilerimiz de okullarını çok özledi ancak okulların açılma ortamını sağlamak aynı zamanda toplumsal bir sorumluluktur. Salgınla mücadele ettiğimiz bu günlerde vakaların istenilen düzeyde olmadığı açıktır. Bu konuda herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı okullarda alınması gereken tedbirler önemli olmakla birlikte uygulanabilirliği pek mümkün görülmemektedir. Sınıf mevcutlarının kalabalıklığı düşünüldüğünde fazlaca yeni dersliklere ihtiyaç vardır. Sınıflarda öğrenci sayısı azaltılsa, dönüşümlü yapılsa dahi istenilen sosyal mesafeyi koridorda, tuvaletlerde, ortak kullanım alanlarında uygulamak mümkün değildir.

Öğretmen açığı var iken sınıf mevcutlarının azaltması ile yeni öğretmen atamalarına ihtiyaç daha da artacaktır, muhakkak yeni öğretmen ataması yapılmalıdır. Normal zamanda bile okullarda temizlik görevlisi sorunu varken, temizlik ihtiyacını büyük ölçüde İŞKUR eliyle okullar açıldıktan sonra sağlarken okullar nasıl yeterince temiz olacaktır? MEB'e başvuru yaparak Haziran ayında ilişiği kesilen temizlik görevlilerinin okullar açılmadan önce göreve başlatılması gerekliliğini dile getirmiştik, MEB okulların hazır olması açısından tüm bu sorunları çözmelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.