Açıktan İmam Hatip Büyük İlgi Görüyor

Açıktan İmam Hatip Büyük İlgi Görüyor

KamuAjans.Com-28 Şubat döneminde bitme noktasına gelen ve son yıllarda rağbet görmeye başlayan imam hatip liselerinin 'açıköğretim' ayağında büyük artış gözleniyor.

Kur'an-ı kerim hafızlarının ve gurbette yaşayan Türk vatandaşlarının isteği üzerine uygulamaya konulan açık imam hatip liselerinde 128 bin öğrencinin öğrenim görüyor.

Türkiye'de hafızlar, imam hatip okullarında ve ilahiyat fakültelerindeki gibi eğitim almalarına rağmen mevzuat gereği diplomaları olmadıkları için atanamıyordu. Diğer taraftan yurt dışında ikamet eden gurbetçiler de çocuklarının imam hatip eğitimi alabilmesi yönünde talepte bulunuyordu. Uygulama sayesinde 128 bin kişi açıktan imam hatip okuyarak dışarıdan lise diploması alma imkanı yakalamış oldu.

Öte yandan sayıları her geçen yıl azalan ve 4+4+4 12 yıllık zorunlu eğitim sistemiyle birlikte tekrar son yıllarda can bulan imam hatip liselerindeki öğrenci sayısı 544 bine ulaştı. Ayrıca uzun bir aranın ardından 2012 yılında tekrar hizmet vermeye başlayan imam hatip ortaokulundaki öğrenci sayısı 524 bin olarak gerçekleşti. Böylelikle toplamda örgün eğitimdeki imam hatipli sayısı 1 milyonu aştı.


Gökhan Kaya

Türkiye 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.