Açığa Alınanların Bir Kısmı Yakında Görevine Dönecek

Açığa Alınanların Bir Kısmı Yakında Görevine Dönecek

KamuAjans.Com-Farklı kurumlar tarafından kimin ne olduğu konusunda ciddi çalışmalar yapıldığını aktaran Deniz, FETÖ ve Eğitim-Sen üyesi öğretmenlerle ilgili yapılan incelemeler sonucu her iki taraftan da görevine döneceklerin bulunduğunu dile getirdi.

Batman Valisi Ahmet Deniz, "O gün hainlik yapıp da komutanının başına silah dayayan buradaki binbaşılar bile 'Biz FETÖ'cü değiliz, biz normal askeriz, emir komuta zinciri şeklinde yaptık' diyor."

Vali Deniz, Batman Çalışan Gazeteciler Derneğince düzenlenen programda, gazetecilerin soruları üzerine FETÖ ve terör örgütü PKK'yla mücadele kapsamında açığa alınan ve görevden uzaklaştırılanlarla ilişkin itirazları değerlendirdiklerini söyledi.

FETÖ ve PKK ile mücadele kapsamında açığa alınan ve görevden uzaklaştırılanların neredeyse hepsinin bunu reddettiğine dikkati çeken Vali Deniz, itirazları Başbakanlığa ve Bakanlığa gönderdiklerini bildirdi. Deniz, şöyle devam etti:

"700 kişi ile ilgili işlem mi yapılmış biri 'Ben FETÖ'cüyüm' demez. O gün hainlik yapıp da komutanının başına silah dayayan buradaki binbaşılar bile 'Biz FETÖ'cü değiliz, biz normal askeriz, emir komuta zinciri şeklinde yaptık' diyor. Doğru bildiğimizi hukuk kuralları çerçevesinde yapıyoruz. Ama yapılan itirazlar değerlendiriliyor. Yalnız o geceyi gözümüzün önüne getirdiğimiz zaman ve sonrasında olanlar ülke uçurumun kenarından döndü. O yüzden daha dikkatli hareket ediyoruz. Sıkıntılı olmayanlar görevlerine iade edilecek."

Farklı kurumlar tarafından kimin ne olduğu konusunda ciddi çalışmalar yapıldığını aktaran Deniz, FETÖ ve Eğitim-Sen üyesi öğretmenlerle ilgili yapılan incelemeler sonucu her iki taraftan da görevine döneceklerin bulunduğunu dile getirdi. Deniz, şu değerlendirmede bulundu:

"15 Temmuz'u hep birlikte yaşadık. O geceden itibaren yaşadığımız bir hafta 10 günlük süreçte 'Acaba ikinci bir dalga olur mu?' Çünkü çok ciddi badireler atlatıldı. Eğer bu hainler başarılı olsaydı, Türkiye devleti olmayabilirdi. Biz bu coğrafyada bin yıldır beraber yaşıyoruz ve imparatorluk kurmuşuz. Bu yapılanlar tek başına bir örgütün, bir meczup adamın yapacağı bir şey değil, başka güçlerin desteği de var. Bunların intikam alma gibi bir şeyleri var. Geçmişten kalan şeyler var, bunların hafızalarında. Bunların başka örgütlerle ilişkilerini olduğu net ve kesin. Örtülü bir çalışmaydı, şimdi açığa çıktı."

Açığa alınan ve görevden uzaklaştırılanlarla ilgili bazı kesimlerin, "15 Temmuz oldu, bu kadar insan görevden alındı" algısı oluşturmaya çalıştığına işaret eden Deniz, öyle bir şey olmadığını, Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığının uzun zamandır bir çalışma yaptığını vurguladı.

"O çalışmalar olmasaydı bugün çok ciddi sıkıntılar yaşanırdı. 17-25 Aralık'tan sonra olayın önemini hisseden, hissetti. Özellikle Cumhurbaşkanımız üzerine basa basa 'Tehlike geliyor' dediği zaman onların birtakım okullarına, mütevelli heyetlerine, işadamlarına yönelik operasyon yapıldı." ifadelerini kullanan Deniz, 15 Temmuz'un bunun miladı olduğunu anlattı.

- PKK ile mücadele

Vali Deniz, terör örgütü PKK'nın önemli finans kaynaklarından uyuşturucu ticaretine geçit vermeyeceklerini, açık alanlarda, okul önleri ve internet kafelerde uyuşturucu ticareti yapanlara yönelik acımasız olacaklarını söyledi.

Bu konuda çok sayıda şikayet geldiğini aktaran Deniz, bununla mücadele amacıyla özel ekipler kurduklarını ve ciddi operasyonlar yaptıklarını belirtti. Deniz, "Bu sorunun sonuna kadar gideceğiz. Asla taviz vermeyeceğiz. PKK'nın en önemli finans kaynaklarından olan uyuşturucu ile mücadelede acımasız olacağız." sözlerine yer verdi.

- "Aldığımız ciddi istihbaratlar var"

Kamu kurumları önünde artırılan güvenlik önlemlerine ilişkin soruyu da yanıtlayan Vali Deniz, "Aldığımız ciddi istihbaratlar var, aralarındaki konuşmalar bize geliyordu. Bir çok yerde de kamu kurumlarımıza yönelik saldırıları malum ortada. O yüzden bizler de güvenlik önlemlerimizi artırdık. Ama önümüzdeki günlerde çok daha güzel şeyler olacak." ifadesini kullandı.

Deniz, Türkiye'nin 2023 hedefinin bazı ülkeleri ürküttüğünü dile getirerek, şöyle dedi:

"Dünyada acımasız bir rekabet var. Bir de bize karşı yoğun bir saldırı var. Hedef tahtasına koymuşlar bizi. 15 Temmuz'u yaptıran güçler, 'Başarısız olduk' deyip geri adım mı atacaklar? Türk, Kürt, Arap, Türkmen hepimiz kardeşçe yaşıyorken, bir mezhep savaşı yaratmaya çalışıyorlar. Irak, Musul, Suriye'de oyunlar oynanıyor. Mezhep savaşları yaratmak istiyorlar. Bunları görmemiz gerekiyor. Bu yüzden çok çalışmamız, çok güçlü olmamız lazım."
Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.