Açığa Alınan 43 bin Öğretmenle İlgili Önemli Gelişme

Açığa Alınan 43 bin Öğretmenle İlgili Önemli Gelişme

FETÖ/PDY mensupları tarafından, 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminde sonra, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan 43 bin öğretmen açığa alındı. 43 bin öğretmen için geniş çaplı incelemeler ve soruşturmalar devam ediyor.

 MEB'e gönderilen resmi yazıda:

“15 Temmuz tarihinde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü mensupları başta Ankara'da olmak üzere ülkemizin tüm il ve ilçelerinde cebir ve şiddet kullanmak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya, bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye, bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye yönelik eylemlerle, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun ikinci kitap, dördüncü kısım, dört, beş, altı ve yedinci bölümlerinde tanımlanan suçları işledikleri ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nda tarif edilen terör faaliyetlerinde bulundukları anlaşılmış olup Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca suçun failleri hakkında soruşturma başlatılmıştır.

Bu kişilere ait bilgi, belge, ihbar ve şikayetler ile suç delillerinin açık kimlik ve adres bilgilerini Savcılığa gönderin." ifadelerine yer verildi.

Yazılı talimatın altına şu not düşüldü:  “Konu ile ilgili Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne müzekkere yazılmış olup, Emniyetle irtibata geçilmesi rica olunur.”

Başsavcılıktan gelen bu talimattan sonra Bakanlık Rehberlik ve Denetim Başkanı Atif Ala, Bakan adına yazı gönderdi ve: “Başsavcılığın talep ettiği işlemlerle ilgili gereğini yapın” dedi.

Kamil ELİBOL / Sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.