Açığa alınan 11.500 Öğretmen Hakkında Son Dakika Gelişmesi

Açığa alınan 11.500 Öğretmen Hakkında Son Dakika Gelişmesi

KamuAjans.Com- Bölücü terör örgütü ve uzantılarına destek verici nitelikte faaliyetlerde bulunduğu iddiasıyla açığa alınan 11.500 öğretmen hakkında son dakika gelişmesi.

Milli Eğitim Bakanlığınca , bölücü terör örgütü ve uzantılarına destek verici nitelikte faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle 11 bin 285 öğretmen 8 Eylül 2016 tarihinde açığa alınmıştı.

16 Eylül 2016 tarihinde Tunceli Valiliği bölücü terör örgütü ve uzantılarına destek verici nitelikte faaliyetler sebebiyle açığa alınan öğretmenlerin büyük bir çoğunluğunun eğitim ve öğretim faaliyetlerin aksamaması adına göreve iade edildiklerini ve soruşturmaların devam edileceğini açıklamıştı. Bu açıklama sonrası sayı olarak en çok açığa almanın olduğu Diyarbakır'da Tunceli örnegi gibi öğretmenlerin göreve iade edileceği ve soruşturmaların devam edeceği haberleri üzerine Diyarbakır Valiliği resmi internet sitesinde "Bazı haber sitelerinde ve sosyal medyada ''Diyarbakır'da açığa alınan öğretmenler göreve iade ediliyor'' şeklinde haberler yer almaktadır.Bilindiği üzere söz konusu öğretmenlerle ilgili soruşturma Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yürütülmektedir. Bu aşamada Bakanlık tarafından Valiliğimize ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze iletilmiş herhangi bir liste bulunmamaktadır. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından başlatılan çalışmalar titizlikle yürütülmektedir." açıklaması yapılmıştı.

Yetkillerin bugüne kadar yaptıkları açıklamalar doğrultusunda açığa alınan öğretmenlerin soruşturmaları konusuda Milli Eğitim Bakanlığı ve ilgili Valiliklerce titiz bir çalışmaların yürütüldüğü bölücü terör örgütü ile organik bağı tespit edilen öğretmenlerin ihraç edileceği , bir günlük eylem nedeniyle okula gitmeyip eyleme katılan ,okula gitmeyip eyleme katılmayan, gibi kategorilendirmeler yapıldığı ve bu kategorilendirmeler sonrası öğretmenlere başta görev yeri değişikliği, aylıktan kesme ,kıdem durdurma cezası ve yönetici olanların yönetici görevlerinden düşürürme gibi cezalarının verileceği ve bu soruşturmaların en fazla bir ay süre içinde tamamlanacağı için göreve iadelerin önümüzdeki kısa bir zaman diliminde yapılacağını söylebiliriz.

Açığa alınan 11.500 öğretmenin %75'lik bir kısmın yukarda yazdığımız cezalar sonrası göreve iade edileceği ve geri kalan kısmın ise ihraç edilebileceği iddia edilerken bu konuda mağdurutiyet yaşanmaması adına yetkililerin çok titiz bir çalışma yaptıkları için sürecin uzadığı ifade ediliyor..

Sonuç olarak açığa almalar konusunda tüm Eğitim Sendikaları başta olmak üzere tüm kamuoyunda bu sürecin hızlı bir şekilde sonuçlandılırması yönünde açıklamalarını göz önünde bulundursak önümüzde ki günlerde soruşturma sonuçlarına göre göreve iade ve ihraçlar başlayacaktır.

wwww.mebpersonel.com / ÖZEL HABER

Açığa alınan öğretmenlerin illere göre dağılımı

* TUNCELİ: 418 öğretmen 86 memur

* VAN: 733

* DİYARBAKIR: 4313

* GAZİANTEP: 407

* ADIYAMAN: 466

* MARDİN: 1780

* BİNGÖL: 95 öğretmen 2 meb çalıişanı

* MUŞ: 155

* ŞANLIURFA: 120

* BATMAN: 700

* ELAZIĞ: 99

* BİTLİS: 97

mebpersonel 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.