50 Bin Öğretmene Niyet 15 Bin Öğretmene Kısmet

50 Bin Öğretmene Niyet 15 Bin Öğretmene Kısmet

Kamuajans.com-Milli Eğitim Bakanlığından görevden almaların yaşandığı bu günlerde eğitim öğretim yılının yaklaşması ile öğretmen alımları sayısı merakla bekleniyor.

 Öğretmen olmak isteyen adaylarının bir çoğunun hevesle beklediği öğretmen atamalarında yeni açıklama geldi. Daha önce Cumhurbaşkanı Milli Eğitim Müsteşarı ve çeşitli kanallar tarafından farklı sayılar verilirken son açıklama Başbakan Binali Yıldırım tarafından verildi.

Başbakan Binali Yıldırım 15 Bin öğretmen ataması yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından FETÖ operasyonu kapsamında 30 bin civarı öğretmen görevden alınmıştı. Bu sayıdan dolayı öğretmen adayı heyecanlanıp eylül'de 30 bin civarı atama beklentisi içindeydi. Fakat Başkaban Yıldırım tarafından yapılan açıklama bu sayıya ulaşılmayacağını gösterdi. Başbakan Yıldırım eylül'de 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Bu sayı çoğu kesim tarafından çok az görülürken kalan açığın nasıl kapanacağı merak konusu oldu.

Kalan 15 Bin Öğretmen Açığı Ne olacak?

15 bin öğretmen alımının açıklanmasından sonra kalan 15 bin civarındaki öğretmen açığının 4+4+4 sistemine geçildikten sonra norm fazlası durumuna geçen öğretmenler tarafından karşılanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.