400 Öğrenciye Burs Verilecek!

400 Öğrenciye Burs Verilecek!

Kamuajans.Com – Türk Eğitim Derneği (TED), Ankara'da okuyan 400 öğrenciye sağladığı maddi destek bursu çerçevesinde oryantasyon programı düzenledi. Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünün TED ile iş birliğinde yürüttüğü proje kapsamında Ankara'nın çeşitli ilçelerindeki devlet okullarında okuyan 400 öğrenciye tam destek bursu sağlandı.

Ankara Valisi Ercan Topaca, burstan yararlanan öğrenciler için TED Üniversitesinde düzenlenen oryantasyon programında, eğitimde fırsat eşitliğinin çok önemli bir kavram olduğunu, bu amaçla birçok faaliyet yaptıklarını söyledi.

Sadece devletin faaliyetiyle fırsat eşitliğini sağlamanın her zaman mümkün olmadığını belirten Topaca, şöyle devam etti:

"Çocuklarımıza eğitimde fırsat eşitliğini sağlama anlamında, Ankara'nın en gelişmiş herhangi bir yerindeki imkanları kentin en uç mahallesine götürmek her zaman mümkün olmuyor. Orada da güzel okullarımız var, güzel binalar da yaptık ama binalarda da fırsat eşitliğini tam sağlamak mümkün değil. Ortam dediğimiz şey farklıdır, TED o anlamda Türkiye'ye örnek bir faaliyeti geçen yıl iletti. TED'den elini taşın altına koyma konusunda, kendi sorumluluğunda olan öğrencilerin dışında fırsat eşitliğini tam sağlayamadığımız Mamak'ın en dışındaki, Karapürçek veya Nallıhan'daki en uç noktalardaki öğrencilerimizin elinden tutmak istedi."

Topaca, hedeflere inanç ve kararlılıkla ulaşılabilineceğini belirterek, başarılı bir eğitim süreci için ailelere ve çocuklara önerilerde bulundu.

400 ÖĞRENCİYE BURS

TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu da derneğin uzun bir süre kolej algısında olduğunu ama arkadaşları ile bu algıyı değiştirmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bir öğrencinin ailesinin maddi durumunun yetersiz olmasının, onun eğitiminde bir engel oluşturmaması için mücadele verdiklerini vurgulayan Pehlivanoğlu, şu bilgileri verdi:

"Bir kaç tip burs programı oluşturduk. Önce bu çocuklarımızı 5. 6. ve 7. sınıftan TED okullarına alıp, üniversite sonuna kadar okutmaya başladık. Şimdi bir aşama ileriye gidip, aslında bir kaç yıldır denemelerini yaptığımız, geçen yıl Sayın Valimizin destekleriyle Ankara'da 200 öğrencimizle başladığımız, bu yıl da üzerine 200 öğrenciyle devam edeceğimiz tam destek bursu programımızı başlattık."

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.