4 Ülkede Eğitim Veriyoruz

4 Ülkede Eğitim Veriyoruz

Kamuajans.com - Türkiye Maarif Vakfı Bolu Abant´ta yıllık istişare toplantısı düzenledi. Toplantının açılışında konuşan Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye Maarif Vakfının kurulduğu günden bu yana bir yıldan daha az bir sürede çok büyük işler yaptığını belirtti.

Kamuajans.com - Bu toplantının bir yol haritası çizmek adına çok önemli olduğuna değinen Yılmaz, "İnanıyorum ki, burada çizeceğimiz yol haritası ile Türkiye Maarif Vakfı kısa zamanda bir Maarif Vakfı Markası olacaktır. Yılmadan yorulmadan istişare ile çalışıp inşallah bunu da birlikte başaracağız. Bizim gibi kadim bir kültüre sahip ülkenin dünya sahnesinde bırakacağı en kalıcı iz insan yetiştirmekle mümkündür. Kültürümüzün ve eğitim birikimlerimizin eğitim vasıtasıyla başka ülkelere aktarılması ülkemizi de medeniyet iddiamızı da güçlendirecektir." şeklinde konuştu.

Bakan Yılmaz, yurtdışında yaklaşık 6 milyon Türk´ün yaşadığını anımsatarak, "Dünyanın dört bir köşesinde soydaşlarımız var. Afrika’dan orta Asya’ya, Balkanlardan Orta Doğu´ya kadar her coğrafyada ortak kültürü paylaştığımız insanlar var. Bunların her birisinde eğitimle ilgili talepleri var. Mili Eğitim Bakanlığı olarak bu talepleri bugüne kadar karşılamaya çalıştık. Yurtdışında eğitim hizmeti sunmak için okullar açtık. Bu okullarda bulunulan ülkenin yasal taleplerini de dikkate alarak milli eğitim müfredatına göre eğitim verdik. Okullarımızın bulunduğu pek çok ülke resmi bir devlet girişimi olarak açılan bu okullara ihtiyatla yaklaşmakta, yeni okul yapma izni, mülkiyet edinme hakkı, öğrenci kabulü, resmi öğretmen görevlendirmesi, çalışma izni ve vize muafiyeti gibi pek çok alanda birçok engellerle karşılaştık. Zaman zaman bu engeller eğitimin aksamasına da yol açtı." dedi.

"Milletler arası medeniyet yarışının bilimsel, kültürel ve eğitim alanında devamı için"

Milletler arası medeniyet yarışının bilimsel, kültürel ve eğitim alanında devam ettiğinin farkında olarak bu süreçte edindikleri tecrübeler ile bir vakıf kurmaya mecbur olduklarına dikkat çeken Yılmaz, "Gayesi sadece eğitim olan, esnek bir yapıya sahip, daha kısa zamanda karar alıp aldığı kararları uygulayabilen, daha rekabetçi bir eğitim verebilecek, istişare ile eğitimin paydaşları ile ortak projeleri hayata geçirebileceğimiz bir vakfı düşündük. Bu amaçla da Türkiye Maarif Vakfını kurduk. Türkiye Maarif Vakfı ile okullarımızın gelişiminin önündeki engelleri kaldıran, yurtdışında benzer yapılarla rekabet edebilen, yerel eğitimcilerden yararlanabilen, gerektiğinde ilgili ülkenin müfredatını da mevzuatını da dikkate alaraktan müfredat hazırlayabilen bir esnekliğe sahip olarak ve o ülkedeki bizim dışımızdaki o ülkeye yabancı okullarla da rekabet edebilecek bir yapıya kavuştu." ifadesini kullandı.

Bakan Yılmaz, artık Türkiye Maarif Vakfını güçlendirmek gerektiğini de belirterek, "Şimdi bu yapıyı güçlendirme zamanı. Kurumların en değerli varlığı insan kaynağıdır. Türkiye Maarif Vakfı insan kaynağını her geçen gün güçlendirecektir. Bu kaynağı bizim insanlarımızdan, Türkiye’deki insanlarımızla güçlendireceğiz. Bu kaynağı Avrupa’daki insanlarımızla güçlendireceğiz. Bu kaynağı yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları tarafından sağlanan burslarla ülkemizde yetişen öğrencilerle mezunlarla güçlendireceğiz." diye konuştu.

"Vakıf, Türk dilini kültürünü ve sahip olduğu kadim değerleri dünyaya taşıyacak"

Türkiye Maarif Vakfının, Türk dilini kültürünü ve sahip olduğu kadim değerleri dünyaya taşıyacak bir kurum olacağına vurgu yapan Yılmaz, "Yasamızda var. Türkiye Maarifimiz okul öncesi eğitimden yüksek öğrenime kadar farklı kademelerde açmayı hedeflediği eğitim kurumları, yaygın eğitim kursları,etüt merkezleri, kültür merkezleri, kütüphaneleri, laboratuvarlar ile sanat ve spor tesisleri de kurarak inşallah bizden bekleneni bizden bekleyenlere vereceğiz. Ülkemizin yurtdışında hizmet vermek için kurduğu kuruluşlarla işbirliği içerisinde çalışacağız. Türkiye Maarif Vakfı attığı her adımda Dışişleri Bakanlığımızın mutlaka haberi olacaktır. Yine Yunus Emre Enstitüsü, TİKA ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı bizim hedefimizde ulaşmamızda en büyük yardımcılarımız ve ortaklarımız olacaktır. Ortak hedefimiz Türkiye, Türkiye’yi daha iyi tanıtmak. Türk insanını daha iyi tanıtmak." dedi.

Yılmaz, konuşmasında FETÖ´nün 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili olarak "15 Temmuz Demokrasi Zaferimizin Yıldönümüne yaklaştığımız şu günlerde benzer bir sıkıntının yaşanmaması için eğitimin ne kadar önemli olduğunu mutlaka herkese bir kez daha hatırlatılması lazım. 15 Temmuz tarihin millet eliyle yazıldığı gündür ve böyle bir direniş Türk demokrasi tarihinde bir ilktir. 15 Temmuz uluslararası güçlerin piyonu bir yapının bu ülkeyi işgal için kalkıştığı hain girişime karşı milletin kendi iradesine, hakkına, hukukuna sahip çıktığı eşsiz ve muhteşem bir günün adıdır. 15 Temmuz bu milleti Çanakkale´de olduğu gibi yedi düveli arkasına almış bir güce karşı canı ve kanı pahasına bedenini siper ederek verdiği destansı mücadelenin adıdır. 15 Temmuz eğitimin ne kadar önemli olduğunun görüldüğü gündür. 15 Temmuz eğitimle neler yapılacağının da görüldüğü gündür. Bizim 15 temmuz şehitlerine karşı bir borcumuz var. O borcumuz Türkiye Maarif Vakfını başarılı kılmaktır." dedi.

"Biz bu topraklara sevgiden başka hiçbir şey ekmedik"

Türkiye´nin, Türkiye Maarif Vakfının başarılı kılındığında daha güçlü olacağını kaydeden Yılmaz, "Türkiye Maarif Vakfı sorumluları olarak Necip Fazıl’ın ifadesiyle Anadolu kıtasındaki büyüklüğündeki dava taşını gediğine koymuş olacağız. Ne zaman? Türkiye Maarif Vakfını başarılı kıldığımız zaman. İlmini, irfanını, insanlığın esenliği için kullanacak erdemli bireyler yetiştirme hedefimizi inşallah Türkiye Maarif Vakfının nitelikli ve güvenli kadrosuyla gerçekleştirecektir. Türkiye kökenli nüfusun yoğun olarak yaşadığı yerlerde ülkelerde Türkiye Maarif Vakfının yürüteceği tüm faaliyetler ayrı bir özel önemi vardır. FETÖ iltisaklı okullar ve diğer eğitim kurumlarının bu ülkelerde halen aktif olarak faaliyetlerine devam ettiğini de biliyoruz. Türk nüfusunun önemli bir kısmı çocuklarını bu okullardan alsalar bile diğer göçmen grupların bu okullarla ilişkiye devam ettiklerini hatta bazen velilerin ilgili ülkeler tarafından devama zorlandıkları bilgisi de gelmektedir." dedi. 

Bakan Yılmaz, Mevlana´nın "Biz bu topraklara sevgiden başka hiçbir şey ekmedik bundan sonra da ekmeyeceğiz.´ sözünü anımsattığı konuşmasında "İnşallah vazifemiz bu sevgi fidanlarını daha çok ekmek daha çok büyümesini sağlamak. Kirli elleriyle 15 Temmuz’da alçak darbe girişimine kalkışanların izlerini silmek, ektikleri kin, nefret ve nifak tohumlarını kurutup bu topraklarda yeniden sevgi ve barış iklimini hakim kılmak bizim öncelikli görevimizdir. Biz, bize ait olanı korumak ve bize ait olan değerlerimizle bizden hizmet bekleyenlere hizmet vermeye devam edeceğiz. Bizi biz yapan kültürümüzü ve değerlerimizi bünyesinde barındıran ilmi çocuklarımıza vereceğiz ki evlatlarımız bir daha FETÖ gibi zihniyetler tarafından gasp edilmesin ve yitip gitmesin. Her zaman tarihine, milletine, kültürüne ve toplumsal değerlerine sahip çıksın." dedi.

Cumartesi gününe kadar devam edecek toplantıya Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´ın yanısıra  Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Birol Akgün, vakıf yöneticileri ve ülke direktörleri katıldı.

"15 Temmuz milletin kahramanlık destanıdır"

Bakan Yılmaz, açılışın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, Türk milletinin yedi düvele ve onun piyonlarına, bir, beraber ve omuz omuza olduğu takdirde aşamayacağı hiçbir engel olmadığı mesajını verdiğini söyledi.

Yılmaz, Türk millerinin silahsız dahi olsa, kendisine güç verenlerin gücünün milletin imanı, inancı ve kararlılığı karşısında yerle yeksan olduğunu herkese gösterdiğini vurgulayarak, "15 Temmuz´un en önemli mesajı, bundan sonra tekrar böyle bir faaliyette bulunmak isteyenlere verilmiş en güzel mesajdır. Elinizde hangi silah olursa olsun, hangi planı yaparsanız yapın, haksız olduğunuz sürece bu ülkenin halkı karşısında bir mesafe alabilmek, başarıya ulaşabilmek mümkün değildir. Biz 15 Temmuzları unutmayacağız, unutturmayacağız. İnşallah nesilden nesle bu aziz milletin canı ve kanı pahasına vermiş olduğu mücadeleyi aktaracağız ki, bu şuurla bu bilinçle evlatlarımız yetişsin." şeklinde konuştu.

Türk evlatlarına, vatanın, milletin, hakkın, hukukun ve mili iradenin saldırı altında olduğunda insanın en değerli şeyinin canı olduğunun anlatılması gerektiğini belirten Yılmaz, insanın milleti için canını vereceği bilincinin oluşturulması gerektiğini söyledi.

Yılmaz, insanın sadece kendisi için yaşamadığına değinerek, "İnsan, vatanı, milleti, bayrağı ve değerleri için yaşar. İşte bu aziz millet 15 Temmuz´da bunları bizzat gösterdi. Dolayısıyla 15 Temmuz bu milletin kahramanlık destanıdır. 15 Temmuz bu milletin yüreğinin vatan sevgisiyle dolu olduğunun gösterildiği gündür. 15 Temmuz, vatan sevgisinin sadece kuru bir sözde kalmadığını adeta topların namlusu içinde cenneti görenlerin isminin tarihe yazıldığı gündür. Dolayısıyla 15 Temmuz inşallah bu milletimizi daha çok güçlendirmiştir. Birliğini beraberliğini arttırmıştır. Bütün duamız odur ki, Allah bu milletin birliğini dirliğini daim etsin. Bizi 21. yüzyılda esenliğe kavuşturacak olan bu birliğimizin dirliğimizin devamıdır." dedi.


"Son insanımız şehit olana kadar hiç kimse kendi planlarını hayata geçiremez"

"Vatan ve bayrak için şehit olmak bizim için kayıp değildir. Onlar bu ülkenin çimentosunu daha da güçlendirir." diyen Bakan Yılmaz, asıl vazifelerinin yaşamak ve insanlara daha çok hizmet etmek olduğunu da dile getirdi.

Yılmaz, zamanı geldiğinde de bu ülke için, bu ülkenin değerleri için can verme şuurunda ve bilincinde de olunacağına işaret ederek, "İşte bu bilinç olursa bu insanımızı barış ve huzur içerisinde yaşatabiliriz. Refaha taşıyabiliriz. Bilirlerse ki bu ülkenin her bir vatandaşı o aynı İstiklal Marşı´nda söylediği gibi Gazi Mustafa Kemal´in de söylediği gibi. ´Torosların başındaki son ocak sönene kadar bu bayrak inmez.´ Dolayısıyla son insanımız şehit düşene kadar bu ülkede hiç kimse kendi planlarını hayata geçiremez." diye konuştu.

"4 ülkede eğitim veriyoruz"

Türkiye Maarif Vakfının kuruluş aşamaları ve faaliyetleri hakkında da bilgi veren Yılmaz, "Bilindiği gibi 2016’nın haziran ayı sonunda kanun Meclis´te kabul edildi, yayınlandı. 28 Haziran´da. Ondan sonra 15 Temmuz´a geldik. Dolayısıyla bir demokrasi nöbeti süreci oldu. Mütevelli heyetinin oluşturulma tarihi 1 Eylül 2016. Kaç ay geçti? Bir yıl geçmedi. Eylüle gelirsek bir yıl olacak. 10 ay gibi bir süre geçti. 10 ay gibi bir sürede ulaştığı noktayı ben kesinlikle çok büyük bir başarı olarak görüyorum. Emeği geçenlere başta mütevelli heyeti başkanımız ve üyeleri yönetim kurulu başkanımız ve üyelerine bütün Maarif Vakfının Türkiye´nin dışa açılan penceresi olarak gören tüm kardeşlerimizin vermiş olduğu emekten dolayı teşekkür ediyorum. Başarılı, daha başarılı nasıl kılabiliriz? Nasıl kısa sürede koymuş olduğumuz hedeflere ulaşabiliriz? Bu toplantıyı yapıyoruz ki bu toplantıda bir yol haritası belirleyelim ve inşallah önümüzdeki süreçte daha hızlı yol alalım diye." dedi.

Yılmaz, Türkiye Maarif Vakfının şu anda 4 okulda faaliyet gösterdiğini aktararak, mezun vermeye başladıklarını bildirdi. Türkiye Maarif Vakfı Okulları adı altında 4 ülkede eğitimlerinin devam ettiğine işaret eden Yılmaz, "11 ülkede anlaştık. Önümüzdeki dönemde bir yıl içinde 20 okulda yani 20 ülkede Türkiye Maarif Vakfı okulları faaliyette olacak ve sevgi tohumlarını ekecek." ifadesini kullandı.

Eğitimin çok önemli olduğuna da vurgu yapan Yılmaz, şunları kaydetti: "Eğer bugün Türkiye´de her alanda bir başarı varsa bu eğitime borçlu ama o başarı istediğimiz seviyeye gelmediyse oradaki eksikliğin de eğitimden olduğunun bilincindeyiz. Hedeflerimiz var. Türkiye bugün dünyanın 16. büyük ekonomisine sahip ülke. G20 üyesi. Biz bunu eğitimimizle yakaladık ancak hedefimiz ilk 10 ülke içine girmek. Niye şimdiye kadar ilk 10 ülke içinde olamadık? Eğitimdeki eksikliğimizden dolayıdır. Olur muyuz? Son 15 yıldaki milli gelirimizi 3´e katladığımızı göz önüne alırsak önümüzdeki süreç içerisinde inşallah bir olursak, beraber olursak görüyorsunuz her gün herkesin bir başka planı oluyor ama inşallah Allah nasip ederse Türkiye´yi hak ettiği seviyeye, dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olma seviyesine getireceğiz." ded.

Bakan Yılmaz, Türkiye´nin kendi hedefini belirlediğini de anlatarak Türkiye´nin dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olmaya yaklaştığını sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.