3600 Ek Göstergesi Tüm Eğitim Çalışanlarını Kapsamalı!

3600 Ek Göstergesi Tüm Eğitim Çalışanlarını Kapsamalı!

Kamuajans.Com – Eğitimcilerin yıllardır talep ettikleri 3600 ek göstergesinin seçim dolayısıyla tekrar gündeme gelmesiyle açıklamalarda bulunan Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Mali Sekreteri Bekir ÖNSEL, “Öncelikle eğitimcilere 3600 ek gösterge vereceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Muharrem İNCE’ye sonra da bu müjdeyi gerçekleştiren Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a tüm eğitim çalışanları adına teşekkür ederiz. Ancak gönlümüzden geçen bu ek göstergeden tüm eğitim çalışanlarının faydalanm

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) olarak 19.Milli Eğitim Şurasında 3600 ek göstergenin çıkartılması için Sendika olarak büyük emek sarf ettiklerini belirten Önsel, “Öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi kararının Cumhurbaşkanı adayları tarafından dillendirilmesinin ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından öğretmenler, hemşireler, polis ve din görevlilerine emeklikte uygulanması sözünden dolayı teşekkür eden Önsel ancak yasanın sadece öğretmenlere uygulanması eğitim çalışanlarını böleceğini bu uygulamanın adil ve hakkaniyetli olmayacağı bu yüzden düzenlemenin tüm eğitim çalışanlarını kapsaması gerektiğini söyledi.

3600 EK GÖSTERGE ZAMMINI YETKİLİ SENDİKANIN SAHİPLENMESİ KOMİK!

ÖNSEL ; Yıllardır hükümetin verdiği her kazanımı sahiplenen, kaybedilen haklarda ise sesi çıkmayan yetkili sendikanın, tüm sendikaların ortak beklentisi ve uğraşısı sonucu alınan 3600 ek gösterge kazanımını sahiplenmesinin komik olduğunu belirtti. Yetkili ama etkisiz sendikanın Toplu sözleşmede %3,5 e imza atarak tüm memurları hayal kırıklığına uğrattığını belirten Önsel seçimlerde alınan kazanımları sahiplenerek bir nevi günah çıkartmaya çalışıyorlar dedi.

EMEKLİYE ÖDENECEK BAYRAM İKRAMİYESİ YOKSULLUK SINIRI ALTINDA BULUNAN TÜM EMEKLİ VE KAMU ÇALIŞANLARINA ÖDENSİN!

Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan ve büyük memnuniyetle karşılanan emekli vatandaşlarımıza bayramlarda verilecek bayram ikramiyesinin asgari ücretle çalışan kişilere verilmezken çok yüksek emekli maaşı alan kişilere de uygulanmasını eleştiren Önsel, bunun sosyal adaleti ve çalışma barışını bozacağını söyledi. Bu uygulamanın öncelikle maaşı yoksulluk sınırı altında bulunan emeklilere ve tüm çalışanlara ödenmesinin daha adaletli olacağını belirtti. Kamu çalışanları ödenecek ikramiyede üvey evlat gibi görülmemeli ikramiye uygulaması kamuda çalışan tüm memurları kapsamalıdır dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.