3600 Ek Gösterge İle Öğretmen Maaşlarındaki Değişim

3600 Ek Gösterge İle Öğretmen Maaşlarındaki Değişim

Kamuajans.com - Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti seçim beyannamesini açıklarken öğretmenlere 3600 ek gösterge verileceği müjdesini seçim vaadi olarak vermişti.

Kamuajans.com - 3600 ek gösterge ile öğretmen maaşları ve emekli öğretmen maaşları-primleri tatmin edici bir seviye artış gösterecek. Ayrıca 3600 ek gösterge ile atama bekleyen öğretmenler için de olumlu gelişmeler olacağı kesindir. Çünkü emekliliğe ayrılacak öğretmen sayısı artacağı için onun yerine oluşacak boş kadrolara öğretmen atamaları yapılacak ve öğretmen atama sayıları da artacaktır.

3600 ek gösterge ile öğretmenlerin maaşlarındaki değişimi tablolu halde haberimize ekliyoruz.   

3600 ek gösterge nedir ne işi yarar, emekli,öğretmen ve memurların maaşına zam mı yapılacak soruları  Erdoğan'ın müjdesinin ardından merak konusu oldu.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da polis, öğretmen, hemşire, din görevlileri ve diğer idarecilerin emeklilik ek göstergelerinin 3 bin 600'e çıkarılacağının müjdesini verdi. Peki ek gösterge 3600'a çıkınca emeklilerin, polislerin, hemşirelerin maaşı artacak mı? İşte merak edilen soruların cevapları...

ERDOĞAN MJDEYİ BÖYLE DUYURDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Değerli kardeşlerim önemli bir konuya geliyorum. Burayı hassas dinleyelim. Polis, öğretmen, hemşire, din görevlilerimize bir müjde vermek istiyorum. Diğer idarecilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3 bin 600'e çıkaracağız. Buradaki adaletsizliği gidermiş olacağız.Yeni dönem yepyeni bir anlayışla başlıyoruz. Çünkü vakit birlik vakti. Çünkü vakit Türkiye vakti. Erdem, irade, cesaret ile Türkiye şahlanacak.'' dedi.

EK GÖSTERGE NEDİR, NE İŞİ YARAR

Ek gösterge devlet memurlarının en çok önem verdiği konuların başında yer almaktadır. Aylık brüt ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde önemli yeri olan unsurlardan bir tanesidir. Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık göstermektedir. Ek göstergesi 3600 olan bir memur ile, 2500 olan bir memurun alacağı zam oranı ya da maaş miktarı aynı olmayacaktır. Bunu aşağıdaki tablo sayesine rahatlıkla görebilirsiniz.

Ek göstergelerin özellikle emeklilik hakları üzerinde etkili olması nedeniyle, memurlar bulundukları unvanların 1 inci derece kadroları için belirlenen ek gösterge rakamlarının yüksek olmasını ve bu dereceden emekli olduklarında daha yüksek miktarda emekli aylık ve ikramiyesi almayı istemektedirler.Ek göstergelerinin yükseltilmesini isteyen Devlet memurları arasında öğretmen ve hemşireler de bulunuyor. 




ÖĞRETMEN VE HEMŞİRELERİN EK GÖSTERGESİ

Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfında “öğretmen” unvanlı kadrolarda ve Sağlık Hizmetleri Sınıfında sağlık bilimleri lisansiyeri olarak “hemşire” unvanlı kadrolarda görev yapan Devlet memurları, bu unvanların 1 inci derece kadrolarında 3000 ek gösterge rakamında yararlanmaktadırlar. Ek göstergenin özellikle emeklilik haklarına etkisinin fazla olması nedeniyle, memurlar emekli olmadan önce 3600 ek göstergeli bir göreve atanma ya da ek göstergelerinin bu düzeye çıkarılması isteği oluşturmaktadır.

Ek göstergenin 3000'den 3600'e yükselmesinin etkileri

AYLIK NET MAAŞLARI

EMEKLİ AYLIKLARI

EMEKLİ İKRAMİYELERİ 

24.-TL AZALIR 

404.-TL ARTAR

14.553.-TL ARTAR

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.