326 Bin Öğretmen Zorunlu Hizmet Muafiyeti Affı Bekliyor

326 Bin Öğretmen Zorunlu Hizmet Muafiyeti Affı Bekliyor

Kamuajans.com – 2010 yılına kadar tüm kadrolu öğretmenlere (1990, 1998, 2000, 2010 yıllarında) 4 kez çıkartılan Zorunlu Hizmet Muafiyeti'nin tekrar çıkarılması için 326 bin öğretmenin beklentileri devam ediyor.

Son 10 yıldır bu konuda bir atılmadığı için bir mağduriyet ve birikme oluştu. Eşi, anne babası vefat ettiği veya eşinden ayrıldığı için özrü ortadan kalkan öğretmenler ise, yeniden zorunlu hizmet bölgesine tayin istemek zorunda kaldılar.

Vefat veya boşanma nedeni ile acı, üzüntü, yalnızlık içinde olan öğretmenler, mevcut düzenini bozup farklı il veya ilçeye taşındığı için maddi ve manevi zorluk yaşamakta ve gelecek kaygısı ile mesleki konsantrasyon ve performanslarında olumsuz etkiler yaşamaktadır.

Kurumlar arası geçiş yapan öğretmenler 2. kez zorunlu hizmete tabi olduğu veya görev yaptığı okul sonradan zorunlu hizmet kapsamına alındığı ve önceki çalıştığı yıllar zorunlu hizmetten sayılmadığı için, zorunlu hizmetini bir türlü tamamlayamama sorunu yaşıyor.

Zorunlu hizmet muafiyeti konusunda yaşadıkları sorunları sosyal medya platformlarında sıkça dile getiren öğretmenler; Milli Eğitim Bakanlığı'nın daha önce konu ile ilgili teknik çalışmanın olduğunu belirtmesine rağmen herhangi bir adım atılmadığını belirtti. "Muafiyet Talebimiz Keyfi Değil Zaruridir." diyerek Bakanlığa seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Gazete Memur

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.