31 Eski Öğretmenin Yargılandığı Davada 1 Tahliye

31 Eski Öğretmenin Yargılandığı Davada 1 Tahliye

KamuAjans.Com-Kırklareli'nde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, haklarında "Terör örgütü üyesi olmak" iddiasıyla 16'sı tutuklu 31 eski öğretmenin yargılandığı davanın ikinci duruşmasında verilen ara kararla bir sanık tahliye edildi.

1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, aralarında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları iddia edilenlerin de bulunduğu 16 tutuklu sanık ile tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Mahkeme Başkanı İzzet Koçer, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Öztürk'ün mütalaasına ilişkin sanık ve avukatların savunmalarını dinledi.

Bir süre ara verilen duruşmada Koçer, mütalaaya ilişkin ara kararı açıkladı. Koçer, sanıklardan Hasan Sarıcı'nın tahliye edildiğini, Asim Altaş, Beyhan Türkmen, Bünyamin Çetin, İbrahim Gökler, Lütfi Aktaş, Tuncer Çil, Yaşar Kutun, Yıldıray Tolun, Hasan Hüseyin Koşar, Mustafa Tarcan, Recep Çayır, Cahide Toker, Erhan Demirbaş, Ertan Çetin ve Ayhan Temizkan'ın tutukluluk halinin devam edilmesine karar verildiğini belirtti.

Haklarında örgüt yöneticiliği suçlaması üzerinde başka bir soruşturma olduğu gerekçesi ile Ayhan Temizkan, Bünyamin Çetin ve Erhan Demirbaş'ın dosyasının tefrik edildiğini aktaran Koçer, yeni tanıkların dinlenmesi, sanık hakkında yazılan müzekkerelere cevaplarının beklenmesi gerekçesi ile duruşmayı 5 Ekim 2017 tarihine erteledi. Sanıklar geniş güvenlik önemleri altında duruşma salonundan çıkarılarak ceza infaz kurumuna götürüldü.  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.