300 Teknik Kolej Kurulacak

300 Teknik Kolej Kurulacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 300 teknik kolej kurulacağını söylediKaynak: 300 Teknik Kolej Kurulacak.Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, gündemin uygun olması halinde Üretim Reform Paketi Yasa Taslağı’nın Bakanlar Kurulu’na sunulacağını söyledi. Özlü, taslak ile sanayicinin ihtiyaç duyduğu ara eleman sorununu çözmek için OSB’lerde teknik kolejler kurulacağını kaydetti.

Nitelikli ara eleman ihtiyacı nedeniyle yaşadıkları sıkıntıyı her platformda dile getiren sanayiciye müjdeli haber geldi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, OSB’lerde teknik kolejler kurduracaklarını açıkladı. Bakan Özlü, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan bir süredir ilgili kurum ve kuruluşların görüşüne açılmış olan Üretim Reform Paketi Yasa Taslağı ile ilgili çalışmaların, önümüzdeki günlerde hızlanacağını söyledi. Taslakta, nitelikli teknik eleman ihtiyacına yönelik düzenlemelerin de bulunduğunu belirten Özlü, sanayicinin bu konudaki beklentilerine yanıt vermiş oldu.

OSB’lerde pratik yapacaklar

Bakan Faruk Özlü, Ekonomi Koordinasyon Kurulu’na sunulma aşamasına gelen Üretim Reform Paketi Yasa Taslağı’nı gündemin uygun olması durumunda çok kısa süre içinde Bakanlar Kurulu’na sunacaklarını kaydetti. Pakete sanayicinin nitelikli elaman ihtiyacının karşılanmasına dönük yeni düzenlemelerin gireceğini dile getiren Özlü, “Bu kapsamda YÖK ile görüşmeler yapıyoruz. Hem üniversite hem de ortaöğretimde sanayicinin ihtiyacı olan insan kaynağının yetişmesini sağlayacağız. Üniversitelerin mühendislik ve teknoloji bölümlerinde okuyan öğrencilerin; endüstrinin geliştiği yerlerde, OSB’lerde, fabrikalarda belli sürelerle pratik yapması zorunlu hale getirilecek” dedi.

Hedef 300 teknik kolej

Bakan Faruk Özlü, OSB’lerde kurulacak teknik kolejler ile ilgili şunları söyledi:

“Teknik kolejleri OSB yönetimleri kuracak. OSB yönetimlerine kredi vereceğiz. Milli Eğitim Bakanlığı öğrenci başına 6 bin 500 TL destek sağlayacak. Ankara Sanayi Odası’nın kurduğu örnek bir okul var. 300 tane teknik kolej kurmayı hedefliyoruz. Bu okullar her OSB’de kurulacak, yönetimleri de yine OSB’lerde olacak. Müfredatı Milli Eğitim Bakanlığı belirleyecek. OSB’ler elektrik, elektronik hangi alanlarda eğitim vermek istiyorsa ona göre bu okulları belirleyecek.”

SAGYAŞ kurulacak

Üretim Reform Paketi Yasa Taslağı’nda sanayiciler ve OSB’lere dönük düzenlemelerin yer aldığını anımsatan Özlü, başta OSB Kanunu olmak üzere çok sayıda kanunda değişikliğe gidildiğini ifade etti. Bakan Özlü, mevcut OSB mevzuatında bulunmayan “Sanayi Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi (SAGYAŞ)” adı altında yeni bir oluşum öngörüldüğünü belirterek, “SAGYAŞ’ın sermayesinin tamamı Hazine’ye ait olacak. Şirket, sanayi parseli arzını artırarak, yatırımcıların yatırım sermayesi ihtiyaçlarını azaltarak farklı finansman yöntemleriyle üst yapılı veya üst yapısız sanayi alanlarına ulaşmasını sağlayacak. Taslakta yer alan diğer bir düzenlemeyle; OSB’lerin altyapı yapım işleri ile sanayi sitelerinin üstyapı ve altyapı yapım işlerine KDV muafiyeti getiriliyor. Sanayi işletmecileri hafta sonu ruhsatı almadan çalışabilecek. Mera ve zeytinlik alanlarda sanayileşmenin önü açılacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.