3 İlde Eğitime Ara Verildi

3 İlde Eğitime Ara Verildi

Kamuajans.com – Yurtta kar ve soğuk hava hayatı olumsuz etkiledi. Doğu'da yoğun kar yağışı nedeniyle bin 117 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapanırken bazı illerde ise eğitime ara verildi.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle yarın ilçeye bağlı tüm köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için kaymakamlıkça eğitime bir günlük ara verildiği bildirildi.

VAN'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Van ve çevresinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 169 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapanırken, Başkale'de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi, Bahçesaray'da ise taşımalı eğitim veren bazı okulların tatil edildiği açıklandı.

Van ve çevresinde dün etkili olan soğuk hava, akşam saatlerinden itibaren yerini kar yağışına bıraktı. Kırsal ve yüksek kesimlerde etkili olan kar nedeniyle 94 mahalle ve 75 mezranın yolu ulaşıma kapandı. Van kent merkezine 110 kilometre uzaklıkta bulunan Başkale ile yaklaşık 90 kilometre uzaklıkta bulunan Bahçesaray ilçesinde ise kar yağışı eğitimin aksamasına neden oldu. Kar kalınlığının yaklaşık 20 santimetreyi bulması üzerine Başkale ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda, Bahçesaray'da da taşımalı eğitim verilen bazı mahallelerde okullar tatil edildi.

Kar yağışının, bugün ve yarın etkisini sürdüreceği belirtilirken, kapalı olan yolların açılması için Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ile karayolları ekipleri yoğun bir çalışma başlattı.

ÇORUM'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Çorum'da etkili olan kar yağışı nedeniyle çok sayıda köy yolu ulaşıma kapanırken, eğitime de 1 gün ara verildi.

Çorum'da etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışında kent merkezi, beyaza büründü. Soğuk havanın da etkisiyle yollarda buzlanma meydana gelirken, sürücüler, zor anlar yaşadı. Çorum- Samsun yolunda kayan araçlar nedeniyle ulaşımda kısa süreli aksamalar meydana geldi. Yollarda ise tuzlama ve kar kürüme çalışmaları yapıldı. Kar yağışı nedeniyle ekiplerin, kapanan köy yollarının açılması için çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Öte yandan gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezinde eğitim- öğretime 1 gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı sebebiyle Çorum merkez ilçemizde temel ve orta öğretim okullarımızda eğitime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca, merkez İlçede görev yapan engelli ve hamile kamu personellerimiz de bir gün süreyle idari izinli sayılacaklardır" denildi.

Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.