2017 Yılı Temel Eğitmi Kurumları Yapım Programı Genelgesi

2017 Yılı Temel Eğitmi Kurumları Yapım Programı Genelgesi

KamuAjans.Com-Kalkınma Planları ve Hükümet Programı çerçevesinde; Bakanlığımızca temel eğitimde çağ niifusunun %100 okullaşmasının sağlanması, eğitimde kalitenin arttırılması, kalabalik sınıf mevcutlarının aşamalı olarak 24 öğrenciye indirilnıesi, ikili eğitimden tam gün eğitim uygulamasına geçilmesi, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasi, yenilenen müfredatın gerektirdiği fıziki ortamların ve donanımın sağlanması, stratejik hedef olarak belirlenmiştir.

Belirlenen hedefler doğrultusunda eğitim yatırımlarına ayrılan ödeneklerin, öncelikli olarak tam gün eğitim uygulamasına geçilmesi amacıyla etkin, verimli ve ekonomik kullanılması sağlanacaktır.

1739 sayılı Kanunun 51. maddesi gereği; her derece ve türdeki eğitim kurumlarına ait bina vc tcsislcr, çcvrcnin ihtiyaçlanna vc uygulanacak programların özclliklcrinc görc Millî Eğitim Bakanlığınca planlanır ve yaptinlır.

Yapım programında yer alan ve/veya yeni teklif edilecek projelerin proje bilgilerinin doğruluğundan ve ilin öncclikli yatırım ihtiyacının planlamasından İl Millî Eğitim Müdürü bizzat sorumludur. 2017 yılında öngörülen amaç ve öncelikler çerçevesinde; devam eden projelerin tamamlanarak eğitim lıizmetine sunulması ve derslik ihtiyacının giderilmesi noktasında yeni projelerin seçiminde etkili ve isabetli planlama yapılacaktır. Atıl durumda kalacak ya da başka bir hizmette kullanmak amacıyla yapılacak hiçbir yatırıma yer verilmeyecektir.

222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanununun 76. maddesinde, İl Özel Idaresi bütçelerine bu Kanun hükümleri gereğince sağlanacak gelirler hariç olmak üzere, yıllık gelirlerinin en az %20'si oranında ilköğretim ödeneği ayrılması gerektiğinin hükme bağlandığı bilinmektedir. Bu hüküm gereğince belirtilen ödeneğin artırılması için çaba sarf edilecektir.

2017 Yılı Temel Eğitim Kurumları Yapını Programı; 2016 yılından devreden ödenekler, 2017 yılı için ll Özel İdare bütçesindcn ayrılan ödenekler, 2017 yılı için Genel Bütçeden gönderilen ödenekler, yerel imkânlarla sağlanabilecek ödeneklerle birlikte hayırsever katkıları dikkate almarak Valiliklerce (Milli Eğitim Müdürlükleri) hazırlanacaktır.

2016 Yılı Yapım Programında yer alan, sözleşmeye bağlanmış yıllara sari projelerinödenek tutarları toplamı kadar ödenek, yılı ödeneği olarak konulduktan sonra devam edenihale cdilmemiş projelere öncelik verilecektir. Yıl içindc bitmcsi planlanan projelerinödeneklerinin tamamı, yıllara sari projelerin ise proje tutarlarının enaz %20'si kadar ödenek 2017 yılı ödeneği olarak konulacaktır.

2017 yılı için oluşturulan bütçenin yıl sonuna kadar eğitim yatırımlarına harcanması için gerekli tedbirler alınacaktır. 2018 yılına devreden herhangi bir ödenek/nakit bırakılmaması hedefıyle programda yer alan işlerin, yasada öngörülen süre içerisinde ihalelerinin yapılabilmesi için ihale öncesi çalışmaların zamanında tamamlanması hususunda gerekli tedbirler alınacaktır.

Kamu yatınmlarının etkili, verimli ve zamanında gerçcklcştirilmcsinin temini için 4734 sayılı Kamu tlıale Kanunu ve 4735 sayılı Kamu thale Sözleşmeleri Kanununa göre, arsa temin edilmesini takiben geoteknik raporların ve uygulama projelerinin hazırlanması suretiyle; arsa dunımu, mahalli imkânlar ve benzeri durumlar dikkate alınarak hazırlanacak fızibilite raporlarına görc proje bedelleri tcspit edilerek işlerin planlanan maliyet tavanı ve süresi içerisinde bitirilmesi sağlanacaktır.

Mevcut eğitim kurumlarının fıziki altyapı eksikliklerinin ve bakım onarımlarının yanı sıra, afetlerin önlenmesi ve afet hasarlarının telafısine yönelik olarak, geçen yıllarda olduğu gibi, birinci ve ikinci derece deprem bölgelerinde yer alan mevcut eğitim kurumlarından başlanmak üzere binaların güçlendirilmesine dcvaın edilccek, bu kapsamda yatılı hizmct veren eğitim kurumlarına öncelik verilecektir. Yeni deprem yönetmeliğine göre incelenmeyen vc gerekmesi halindc güçlendirilmeycn cğitim kurumunun kalmaması için gerekli tedbirlcr alınacaktır.

Eğitimin yaygınlaştırılmasında merkezi idarenin yanı sıra mahalli idareler, gönüllü kuruluşlar ve özel sektörün katkısının artırılmasına çalışılacaktır. Bu amaçla bağış ve yardınıları teşvik için yapılan yasal düzenlemeler ve uygulamaya konulan projeler (Eğitime % 100 Destek Projesi) doğrultusunda elde edilen gelirler, programla ilişkilendirilmek suretiyle hcdcflcrc ulaşılması sağlanacaktır.

Hayırsever katkılarıyla yapılacak okullar için Valiliklerce düzenlenen protokoller, Bakanlığımız Inşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığm'dan uygun görüş alındıktan sonra uygulamaya konulacaktır.

Büyükşchir olan illcrimizc; büyük onarım, ilk tcsis okul cşyası, kamulaştırma-satın alma ve cari harcamalara ilişkin ödenekler, Bakanlığımızın ilgili birimlerince mahalline ayrıca gönderildiğinden, Büyükşehir olan iller Tablo-1'in bu ödeneklere ilişkin kısımlarına gelir-gider-harcama girmeyecekler, ödeneklerini sadece inşaat projelerinde kullanılmak üzere planlayacaklardır.

Ödenek aktannıında birliği sağlamak ve okul bazlı bütçe uygulamalannı yaygınlaştırmak için büyükşehir kapsamında olmayan 51 ilin özel idarelerine aktanlmak üzere Temel Eğitim Genel Müdiirlüğünce gönderilen cari nitelikteki ödenekler; yapım programıyla ilişkilendirilmcden ll/llçc Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından kullanılacaktır.

İl Özel İdarclfiıııiıı yıllık geliıleıinin en az %20'si oıanında eğitim için ayııacakları ödenekler; 65. Hükümet Programı ve 10. Kalkınma Planı gereği ikili eğitimden tam gün eğitime geçilmesi amacıyla Temel Eğitiın Genel Müdürlüğüne bağlı okulların öncelikle yapını, onarım, donatım ve kamulaştırma gibi harcanıalannda kullanılacaktır. Bu kapsamda derslik ihtiyacı olmayan, okul onarım, donatım vc kamulaştırma işlemleri için fazla bütçe gerekmeyen iller cari giderleri için planlama yapabileceklerdir.

Genel Bülçeden tahsis edilen Anaokulu + Anasınıfı inijaallan ödenekleri sadece bu amaç dahilinde kullanılacaktır. Aksi halde söz konusu ödenekler ihtiyaç olan illere aktanlmak üzere tenkis edilecektir.

2017 Yılı Merkezi Yönetim Biitçe Kanununda öngörülen ödenekler, il bazında Devlet katkısı adı altında dctay programına bağlandıktan sonra, Maliye Bakanlığının scrbcst bırakma oran ve ilkeleri doğnıltusunda tl Özel Idareleri bütçelerine aktarılmak üzere Millî Eğitim Müdürlükleri adına veya Yatırım Izleme Koordinasyon Başkanlıklarına Millî Eğitim Müdürlükleri adına gönderilecek ve yerel imkânlarla temin edilen ödeneklerle birlikte onaylı il yapım programı dâhilinde kullanılacak, programda yer almayan projeler için program bütçcsindcn harcama yapılmayacaktır.

Hcr türlü yapım, onarım, güçlcndinnc, inşaat işlcrinc csas; ihalc önccsi mühcndislik vc mimarlık, inşaat aşaması kontrollük ve inşaat sonrası danışmanlık (müşavirlik) adı altındaki hizmet alımları, Bakanlığımız Inşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı'ndan uygun görüş alınmadan kesinlikle yapılmayacaklır.

Çağın gereksinimlerini karşılayacak şekilde, bölge ve arsa koşullarına uygun, güvenli, ekonomik, estetik ve nitelikli eğitim ortamlarının oluşturulması amacıyla Bakanlığımızca 2014 yılında yeni tip projeler hazırlanarak uygulanmak üzere Valiliklere gönderilmiştir. Kaynağı nc olursa olsun cğitim yapılarının yapımında MEB.2014... kodlu ycni tip projclcr uygulanacaktır. Arsa şekli, büyüklüğü, topoğrafyası, zemin özellikleri gibi nedenlerle Bakanlığımız tip projelerinin uygulanamadığı hallerde Bakanlığımız tnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı'ndan uygunluk görüşü alınmak kaydıyla özel proje uygulanabilecektir.

Programa dahil edilen projelerin ilave fınansman ihtiyaçları, öncelikle programda yer alan diğer projelerin ödeneklerinden sağlanacaktır. Valilikler ek ödenek taleplerini bütçe imkanlarını da dikkate alarak acil ve zorunlu ihtiyaçlarıyla sınırlandıracaklardır.

2017 Yılı Temel Eğitim Kurumları Yapım Programında değişiklik yapılmadan uygulanması esastır.

2017 Yılı Progranıının Uygulannıası, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Karar'ın Proje Parametrelerinde "Yıl [çinde Yapılacak Değişiklikler" başlıklı 7. Maddesinden özetle; yılı yatırım programında yer alan detayı tadat edilmemiş toplulaştırılmış projelerin alt projclcrin projc paramctrclcrindc yapılacak dcğişiklcrin Kalkınma Bakanlığına bilgi vcrmek kaydıyla, kuruluşun bağlı veya ilgili olduğıı bakanın onayıyla yapılacağı bilinmektedir.

Bakanlık onayı ile Temel Eğitim Kurumları Yapım Programına bağlanmış işlerde yetki devri yapılmadığı halde, Valiliklerce proje parametrelerinde (ad. yer, karakteristik, proje tipi. başlama-bitiş yılı, proje tutan, harcaması, ödeneği) değişiklik yapıldığı, yapılan değişikliklerin iş ihale edildikten sonra Bakanlığımıza intikal ettirildiği tespit edilmiştir. Bu durum inşaatların tasfiyesine ve dolayısıyla eğitim yapılarının hizmete açılmasının gecikmesine, gereksiz maliyet artışlarma, yatınm programının aksamasına ve ödenek temininde güçlüklerle karşılaşılmasına neden olmaktadır. Yetki karmaşasına, yetki aşımına, mali disiplinin bozulmasına mahal vcrilmcdcn uygulama birliği sağlanarak. Bakanlık plan ve hedefleri doğrultusunda eğitim yatınmlan gerçekleştirilecektir.

4734 sayilı Kamu Ihale K.anununun 5. Maddesi gereğince, ödeneği bulunmayan hiçbir iş için ihaleye çıkılmayacaktır. Valiliklerce, programda yer almayan hiçbir iş için program bütçcsindcn harcama yapılmayacak vc yctcrli ödcncği bulunmayan projeler, ek program ile parametreleri revize edildikten sonra ihale edilecektir.

Bakanlık onayı ile 2016 Yılı Temel Eğitim K.urumları Yapım Programına bağlanmış toplam 23.041 dersliğin sosyal donatılan ile birlikte yapımı için anahtar teslimi götürü bcdel ihaleleri neticesinde sözleşme bedelinin %10'u üzerinden iş artışına gidilmesi halinde bütçeye getireceği ek mali yük -basit lıesapla- 2.304 dersliğin sosyal donatıları ile birlikte yapılamamasına neden olacaktır.

İlgili mevzuat gereği yapım programında yer alan ve projesine uygun olarak Valilik yetki ve sorumluluğunda ihalesi yapılıp sözleşmesi imzalanan ve inşaatı devam etmekte olan işlere ait iınalal değişikliklerinin, %10 iş artışı dâhilinde yaptırılmasına ilişkin taleplerin; öngörülemeyen durum, zorunluluk, sözleşmeye esas proje içinde kalma ve idareyi külfete sokmaksızın asıl işten ayrılmasının teknik veya ekonomik olarak mümkün olmaması şartlarının dördünü birden taşıması halinde değerlendirilmesi gerekmektedir.

Yukarıda belirtilen şartları taşımayan dış cephe, döşeme, duvar kaplamaları, peyzaj imalatları vb. keyfi değişiklik için iş artışı taleplerinin dikkate alınmaması, projelerin belirlenen maliyet tavanı ve bütçesi içerisinde bitirilmesi ve sözleşmesi dâhilinde tamamlanarak zamanında hiznıete alınması için gerekli tüm tedbirler Valiliklerce alınacaktır.

Ayrıca, özel mevzuatlar gerekçe gösterilerek anahtar teslimi götürü bedel ihale edilen yapım işlerinde sözleşme bedelinin %30'unu aşan iş artışı ve ödenek talepleri için; 4734 sayılı KlK, 4735 sayılı KİS Kanunu ve uygulanıa yönctmclikleri gercği anahtar teslimi götürü bedel ihale edilen yapım işlerinde yasal sınır olan sözleşme bedelinin %10'unu aşan iş artışının olması halindc hiçbir şekilde ödeme yapılmayacaktır.Söz konusu işin bu şartlar (%10) dâlıilinde tamamlanamayacağının anlaşılması durunıunda ise artış yapılmaksızın hesabın genel hükümlere göre tasfıye edilmesi gerekmektedir.

Valilikler, 222 sayılı Kanunun 76'ncı maddesine göre oluşturacakları bütçe ile bizzattl Millî Eğitim Müdürlüklerince yapılacak programlarda belirlenen ilke ve politikalar dâhilinde; Gcnclgc cki program hazırlama csaslarına görc 2017 Yılı Temel Eğitim Kurumlan Yapım Programlannın en kısa sürede, usulüne uygun olarak hazırlanmasını sağlayarak 2 (iki) örnek ile birlikte elektronik ortamda (excel formatında) Bakan adına onaylanmak üzere İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığına gönderecek ve onaylanmasına müteakip e-yatırım sistenıine gireceklerdir.

Bilgi edinilmesini ve yukarıda yapılan açıklamalar ile ekli esaslar çerçevesinde gcrcğinin yapılmasını öncmlc rica ederim.


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.