2017-2018 Eğitim Ödeneği Ne Kadar ve Ne Zaman Yatacak?

2017-2018 Eğitim Ödeneği Ne Kadar ve Ne Zaman Yatacak?

Kamuajans.com - Öğretmenlerin ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yılda bir kere (okulların açıldığı eylül ayı içerisinde) öğretmenlere eğitim – öğretim yılı için verilen yardıma 'hazırlık ödeneği' yada 'eğitim ödeneği' denir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her eğitim öğretim yılı başında öğretmenlere verilen yeni eğitim yılı ödeneği/kırtasiye yardımı ödemesinin 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında da ödenmesi bekleniyor.

Kamuajans.com - 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun ek 32. Maddesine göre bu ödenek “Eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup; fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil) ödenir. Bu ödenekten yukarıda sayılanların dışında kalan eğitim emekçileri ( hizmetli, memur) yararlanamamaktadır.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Eğitim Ödeneğinin ne zaman ödeneceği henüz belli olmamakla birlikte 2017-2018 eğitim öğretim yılı için kadrolu öğretmenler 1050 TL, sözleşmeli öğretmenlere ise 903 TL eğitim ödeneği alacak.

Eğitim – Öğretim yılına hazırlık ödeneği okulların açıldığı eylül ayı içerisinde ödenir. Çeşitli sebeplerle ( askerlik, ücretsiz izin, doğum izni vs.) eylül ayı içerisinde fiilen görevde olmayıp eğitim – öğretim yılı içerisinde göreve başlayanlara, göreve başlamalarından sonra yine bu ücret belirli oranlarda ödenir.



HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.