2016 Şubat’ında Atanan Öğretmenler, 2017 Mart’ında Eş Özrü Ataması İstiyor

2016 Şubat’ında Atanan Öğretmenler, 2017 Mart’ında Eş Özrü Ataması İstiyor

KamuAjans.Com-Bu yıl Şubat döneminde ataması yapılan öğretmenler, eş durumu özründen yararlanarak eşlerinin bulunduğu yere atanmak istiyor.

Eş durumu özründen 2017 Mart ayında atama yapılmasını isteyen öğretmenler tarafından Sitemize iletilen mesajlarda özetle şöyle deniliyor:

“2016 yılının sürprizi de adaylık sürecinin yeniden tanımlanmasıydı. Şubat 2016'da atanan öğretmenler Mart - Eylül arasında kalan süreyi danışman öğretmenlerinin yanında geçirdikten sonra Eylül ayında göreve başlayacaklardı. Bu 6 aylık süre içerisinde sınıf içi, okul içi ve dışı olmak üzere haftanın 5 günü çalışma yapacak olan öğretmenler, sınıfta danışman eşliğinde ders öncesi hazırlık, plan, materyal hazırlama gibi süreçlerden geçecekler, danışmanının anlattığı dersleri izleyecekler, okul içi çalışma kapsamında da ilgili müdür yardımcısıyla zümre ve veli toplantılarına katılacaklar, nöbet tutan danışmanla okulun işleyişini tanıyacaklar, okul dışı çalışma için haftanın bir gününde bulunduğu şehri tanımasına dönük etkinlikler gerçekleştireceklerdi. Tüm bunlara rağmen 6 ay boyunca yoğun tempoda görev alan aday öğretmenler için Mart - Eylül arasında geçen süre ne adaylıktan ne de görev süresinden sayılmaktadır. Buradan yola çıktığımızda da evli olan öğretmenlerin ailelerini birleştirme hayalleri suya düşmektedir çünkü yönetmelikte yer alan maddeler gereğince yeni atamalarda bir yılını doldurmayan öğretmenler eş özrü tayini isteyemiyor. Bu da Şubat 2016'da atanan öğretmenlerin eş özrü tayini için 1,5 yıl beklemesi ve 2017 yaz döneminde eş özrü tayini isteyecekleri anlamına geliyor.”

“Nasıl ki öğrenciyi anne babasından ayırırsanız verim alamayacağınız gibi eşinden, evladından ayrı kalan, sürekli kavuşacağı günü bekleyen ve anayasada bu hakkı korunmasına rağmen elinden alınan öğretmen nasıl verimli olabilir? Finlandiya eğitim sistemini yakalamak istiyorsak oradaki "mutlu öğretim mutlu öğrenim" felsefesini hayata geçirmek gerekiyor.”

“Zaten eş özrü tayinlerinde büyük sıkıntılar varken tek suçu 2016 Şubat ayında atanmak olan öğretmenlerin Şubat 2017'de yapılacak olan eş özründen mahrum bırakılması doğru bir uygulama değildir. Bu öğretmenler yetişme sürecini saksıda değil bizzat okullarda, sınıf içi etkinliklerde, idarenin yanında vakit harcayarak geçirmiştir. Bu nedenle yetişme süreci de görev süresinden sayılmalı ve öğretmenlerin eşlerine kavuşmasının yolu açılmalıdır. Sendikaların da aile birliğine verdiğine önemi bilerek bu konuya eğilmelerini ve destek olmaları gerekmektedir.”

“Sayısı 3500'e ulaşan ve facebook'ta grup oluşturan öğretmenlerimizin temennisi ise 2017 eş özründe 2016 Şubat ataması öğretmenlerine de eş özrü tayini hakkının verilmesidir. Şubat 2016'da atanan öğretmenlerin kararnamelerin gecikmesi nedeniyle Mart ayının çeşitli günlerinde göreve başladığı unutulmamalı ve bu nedenle eş özrü tayini için baz alınacak tarih 31 Mart 2017 olabilir.”

memurunyeri 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.