2016 Spor Liselerinin Beden Eğitimi Öğretmenleri İle Güzel Sanatlar Liselerinin Müzik ve Görsel Sanatlar/Resim Öğretmenlerinin Atama Başvuru Duyurusu

2016 Spor Liselerinin Beden Eğitimi Öğretmenleri İle Güzel Sanatlar Liselerinin Müzik ve Görsel Sanatlar/Resim Öğretmenlerinin Atama Başvuru Duyurusu

Kamuajans.com - 2016 Spor Liselerinin Beden Eğitimi Öğretmenleri İle Güzel Sanatlar Liselerinin Müzik ve Görsel Sanatlar/Resim Öğretmenlerinin Atama Başvuru Duyurusu yayınlandı.

SPOR LİSELERİNİN BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİ İLE GÜZEL SANATLAR LİSELERİNİN MÜZİK VE GÖRSEL SANATLAR/RESİM ÖĞRETMENLERİNİN SEÇİMİ

Yer Değiştirmelerde aşağıdaki mevzuat hükümleri yer alacaktır.

İlgi : a)Milli Eğitim Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği.

b)Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 23/09/2016 tarihli ve 10127375 sayılı yazısı.

Bakanlığımıza bağlı resmi eğitim kurumlarına atanacak öğretmenleri ile mevcut öğretmenlerin yer değiştirme iş ve işlemlerinin ilgi Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yürütüldüğü belirtilmektedir. Söz konusu yönetmeliğin 32’nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde yer alan “Bakanlıkça” ifadesi 19/01/2016 tarihli ve 29598 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren değişiklikle kaldırılarak Valiliklere yetki verilmiştir.

 

Ankara İlinde Spor Liselerinin Beden Eğitimi Öğretmenleri ile Güzel Sanatlar Liselerinin Müzik ve Görsel Sanatlar alanında Müzik (Klarnet) ihtiyaç 1(bir) Müzik (Türk ve Batı Müziği Koro Eğitimi) 1 (bir) Müzik (Müziksel İşitme Okuma ve Yazma) 1 (bir) Müzik (Bireysel Ses Eğitimi) (1 (bir) Müzik (Viyola) 1 (bir) Müzik (Viyolonsel) 1 (bir) Müzik (Flüt) 1 (bir) Müzik (Gitar) 1 (bir) Müzik (Kanun) 1 (bir) Müzik (Keman) (1) Görsel Sanatlar 1 (bir) Beden Eğitimi 1 (bir) ihtiyaç bulunmaktadır.

MADDE 33 – (1) İhtiyaç hâlinde spor liselerinin beden eğitimi öğretmenliği ile güzel sanatlar liselerinin müzik ve görsel sanatlar/resim öğretmenliklerine atama yapılmak üzere valiliklerce, her adayın bilgi sahibi olmasını sağlayacak şekilde başvuru tarihinden en az on gün önce il genelinde duyuru yapılır. Duyuruda; atama yapılacak eğitim kurumlarının adları, alanlar itibarıyla boş bulunan norm kadro sayıları, başvuruda bulunacaklarda aranacak şartlar, tercih sayıları ve diğer hususlar belirtilir.

(2) Birinci fıkrada sayılan eğitim kurumlarının ilgili alanlarına atanmak isteyen öğretmenlerden 32 nci maddede belirtilen şartları taşıyanlar ile başvuru tarihinin ilk günü itibarıyla ayrıldıkları tarihten itibaren aradan beş yıldan fazla süre geçmemiş olması şartıyla bu eğitim kurumlarına daha önce ilgili mevzuatına göre atananlardan herhangi bir nedenle bu eğitim kurumlarından ayrılmış olanlar, görev yapmakta oldukları ilde bulunan eğitim kurumlarına atanmak üzere başvuruda bulunabilir.

(3) Başvuruda bulunanlardan spor liselerinin beden eğitimi öğretmenliği ile güzel sanatlar liselerinin müzik ve görsel sanatlar/resim öğretmenliklerine daha önce ilgili mevzuatına göre atanıp herhangi bir nedenle bu eğitim kurumlarından ayrılmış olanlar, tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre valiliklerce atanır. Hizmet puanının eşitliği halinde atanacak aday kura ile belirlenir.

- Spor Liselerinin Beden Eğitimi Öğretmenleri İle Güzel Sanatlar Liselerinin Müzik Ve Görsel Sanatlar/Resim alanlarında ataması yapılan öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri iptal edilmeyecektir.

(4) Başvurulara ilişkin iş ve işlemler il milli eğitim müdürlüklerinin insan kaynaklarından sorumlu şube müdürlükleri tarafından yürütülür.

-Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğretmenler ile çalışma takviminde belirtilen iş ve işlemleri tam ve zamanında yapmayan okul ve ilçe yöneticileri müteselsilen sorumludur.


BAŞVURUDA YAPILACAK İŞLEMLER:

1-Milli Eğitim Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğini 33’üncü maddesi 32’ nci maddede belirtilen şartları taşıyanlar ile başvuru tarihinin ilk günü itibarıyla ayrıldıkları tarihten itibaren aradan beş yıldan fazla süre geçmemiş olması şartıyla bu eğitim kurumlarına daha önce ilgili mevzuatına göre atananlardan herhangi bir nedenle bu eğitim kurumlarından ayrılmış olanlar, görev yapmakta oldukları ilde bulunan eğitim kurumlarına atanmak üzere 08-12 Aralık 2016 tarihleri arasında http://ankara.meb.gov.tr/ankbis temin edecekleri kullanıcı adı ve şifre ile http://ankara.meb.gov.tr/ankbis adresine giriş yaparak, Başvuru İşlemleri Modülünden Spor Liselerinin Beden Eğitimi Öğretmenleri İle Güzel Sanatlar Liselerinin Müzik Ve Görsel Sanatlar/Resim Öğretmenlerinin Başvurusu menüsünden elektronik başvuru formunu dolduracaklardır.

2-Başvuru yapıldıktan sonra eğitim kurumu müdürlüğü tarafından onaylanıp rapor çıktısı alınacaktır. Spor Liselerinin Beden Eğitimi Öğretmenleri İle Güzel Sanatlar Liselerinin Müzik Ve Görsel Sanatlar/Resim Öğretmenlerinin Yer Değiştirme Başvurusu.

Başvuruların Kabul Edilmesi ve Onaylanması : 08-12 Aralık 2016

Atamaların Yapılması ve Duyuru : 23 Aralık 2016 tarihine kadar.

İlişik Kesme ve Yeni Göreve Başlama İşlemleri :Norm Fazlası öğretmenler atandıkları süre içerisinde, normun içinde yer alan öğretmenler 23 Ocak 2017 tarihi itibari ile. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.