2. İl Dışı Tayini İsteyen Sınıf Öğretmenlerinin Hamza Aydoğdu’dan Haklı Talepleri

2. İl Dışı Tayini İsteyen Sınıf Öğretmenlerinin Hamza Aydoğdu’dan Haklı Talepleri

KamuAjans.Com-Yöneticilikten boşalan Sınıf öğretmenliği normları ve meslekten ihraç edilen sınıf öğretmenlerinin normları 2. İl dışı isteyen Sınıf öğretmenlerine tercihlerinde açık olarak gösterilmelidir.

Milli Eğitim Bakanlığı Haziran ayında il dışı yer değiştirme yaptı yerdeğiştirmeye başvuran sınıf öğretmenlerinin büyük çoğunluğunun tayini çıkmadı. Nedeni ise Bütün normların açılmamış olması ve açılan normların yeterli olmaması. Şimdi ise durum farklı hem yöneticilikten boşalan normlar hem de meslekten ihraç edilenlerin normları ikinci ildışı için yeterde artar bile.

Başta sınıf öğretmenleri olmak üzere İkinci il dışı için Milli Eğitim Bakanlığına yoğun baskı yaptık ve başardık ikinci il dışı yapılacak. Şuan bizim için önemli olan sınıf öğretmenlerine ne kadar norm açılacak ? Bakanlık 1. İl dışında sınıf öğretmenlerini büyük hüsrana uğrattı bazı iller sınıf öğretmenlerine hiç açılmadı , bazı illerde ise 1-2 norm açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığından talebimizdir 2. İl dışı yapılmak için yapılmamalıdır. Bütün normlar açılmalıdır. Madem Paralel yapının Milli Eğitim Bakanlığına aktarılan 1.017 okuluna özür grubu yer değişikliği isteyenler atanacak. O zaman bizlerede yöneticiliğe geçen öğretmenlerin ve meslekten ihraç edilen öğretmenlerin yeri açılsın.

Eğer Bakanlık yöneticiliğe geçen sınıf öğretmenlerinin yerini ve meslekten ihraç edilen sınıf öğretmenlerinin yerini ikinci il dışına açarsa sınıf öğretmenlerinin ebedi mağduriyeti olan il dışı yer değiştirme mağduriyeti son bulacaktır.

2. il dışı isteyen sınıf öğretmenlerine açık olan bütün normlar gösterilmezse 2. İl dışı yapılmak için yapılmış olacak ve sınıf öğretmenlerinin tayini yine çıkmayacaktır ve yine mağdur olacaklardır. Sayın Genel Müdürümüz Hamza AYDOĞDU’dan ve Sayın Müsteşarımız Yusuf TEKİN’den en büyük isteğimiz ve talebimiz bu normların ikinci ildışına açılmasıdır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.