2. İl Dışı Atamalarının Mahsurları

2. İl Dışı Atamalarının Mahsurları

KamuAjans.Com-27 Haziran 2016 tarihinde sonuçlanan iller arası yer değiştirme işlemleri sonucunda tayinleri çıkmayan öğretmenler sosyal medya üzerinden toplanarak Milli Eğitim Bakanlığından ikinici il dışı talebinde bulunuyorlar. Sebep olarak da sözleşmeli öğretmen atamaları yapıldığında 2017 il dışı atamalarında tayinlerinin daha zora girecek olmasını gerekçe gösteriyolarlar.Bu talebe İsmail Koncuk'ta sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla destekte bulunuyor.

2.İl Dışı Atamalarının artı yönleri olduğu gibi eksi yönleride olduğunu belirten öğretmenler bizlere ulaştırdığı bu konuda yaptığı açıklamada sorun çıkacak kısımları hakkında belirttiği bölümler;

 İkinci il dışı demek, devlete ek masraf demektir. (yolluk vb.) , Doğu ve Güneydoğudaki okulların birçoğunun boşalması demektir. Eğitimin doğu-güneydoğu illerinde bitmesi demektir. Deneyimli öğretmenler batıya gideceği için doğuda eğitimde birçok sorun ortaya çıkacaktır. Devlet için bu denli zor geçen bir zamanda umarım böyle bir hataya kalkışmazlar. Ayrıca darbeyle oluşan öğretmen açığını batıya gitmek için kullanmak devletin zor olan durumundan faydalanmaya çalışmaktır.

Birincisi, açığın kapatılması için sözleşmeli öğretmen alınacak, alım olmadan önce il dışı olsun sözleşmeliler için doğudan yer açılsın diyoruz.

İkincisi, açığa alınan 21 bin (şimdilik) öğretmenin hepsi doğuda değildir, batıdada açık yok değil.

Üçüncüsü, 800 e yakın okul kapatıldı. Kapatılan okullardaki 138 bin öğrenci devlet okullarına gidecek. Yeni ihtiyaçlar demek.

Dördüncüsü, istenilince 2. il dışı yapılabildiğini 2014 te gördük. Sıkıntılı dönemde biran önce bu iş çözüme kavuşturulmalıdır.

Beşincisi, özür grubu için il ilçe emri olmasın. Yer yoksa 20-30 puanla en güzel yerleri işgal etmeyin.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.