15 Temmuz'un Eğitim Programı İçerisindeki Yeri

15 Temmuz'un Eğitim Programı İçerisindeki Yeri

KamuAjans.Com-Kurtulmuş: - "Bundan sonra 15 Temmuz, eğitim programı içerisinde hep yer alacak. 15 Temmuz'u, 23 Nisan gibi, 29 Ekim gibi önemli bir tarih olarak göreceğiz. 15 Temmuz'da şehitlerimizi hep anacağız. Milletimizin iradesine bir kere daha hayranlığımızı her 15 Temmuz'da ifade edeceğiz"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bundan sonra 15 Temmuz, eğitim programı içerisinde hep yer alacak. 15 Temmuz'u, 23 Nisan gibi, 29 Ekim gibi önemli bir tarih olarak göreceğiz. 15 Temmuz'da şehitlerimizi hep anacağız. Milletimizin iradesine bir kere daha hayranlığımızı her 15 Temmuz'da ifade edeceğiz." dedi.

Kurtulmuş, Ordu Kültür Merkezi'nde, Altınordu ve havzasında bulunan okulların okul aile birliği başkanları ile eğitim-öğretime dair düzenlenen istişare toplantısına katıldı.

Ordu'da okul ekseninde bir toplantıya katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kurtulmuş, toplantı vesilesiyle okulların durumunu gözden geçirerek eğitim camiasının beklentilerini ele alacaklarını ifade etti.

Türkiye'nin 15 Temmuz'da büyük bir ihanetle karşı karşıya kaldığını dile getiren Kurtulmuş, ayrıca Türkiye'nin 66 yıllık siyasi hayatında 5 darbe, 6-7 de darbe teşebbüsü olduğunu, bunların hiçbirisinin 15 Temmuz akşamındaki kadar haince, kalleşçe olmadığını söyledi.

"Eğer bugün burada, bu salonda bu toplantıyı yapıyorsak, bugün bütün okullarımız açık, çocuklarımız okuluna devam edebiliyorsa 15 Temmuz'daki o kahramanca direniş sayesinde bunları yapıyoruz." diyen Kurtulmuş, siyasetçiler olarak, ülkeyi yönetenler olarak, veliler, eğitimciler olarak milletin tamamına karşı can borcu, vefa borcu bulunduğunu kaydetti.

- "Bu millete korkuyu miras bırakmayan Sayın Cumhurbaşkanımıza da şükranlarımı sunuyorum"

Ankara Savaşı öncesinde Yıldırım Bayezid'in verdiği, "Ben milletime korkuyu miras bırakmayacağım." sözünü aktaran Kurtulmuş, "Bu vesileyle, bu millete korkuyu miras bırakmayan Sayın Cumhurbaşkanımıza da şükranlarımı sunuyorum. Bu millet korkmadığını, asil bir millet olduğunu gösterdi. Şimdi Allah'a çok şükür demokrasinin kıymetini daha çok bilerek yolumuza devam edeceğiz." diye konuştu.

15 Temmuz akşamı gösterilen cesaret ne kadar önemliyse 7 Ağustos'taki Yenikapı Mitinginin de en az o kadar önemli olduğunu belirten Kurtulmuş, "Bütün siyasi partilerin liderleri aynı meydana geldi, genelkurmay başkanımız ve cumhurbaşkanımız aynı meydana geldi. Hep beraber milletin geleceğine sahip çıkılan irade, cümle aleme gösterilmiş oldu." ifadesini kullandı.

15 Temmuz'un resmi tatil ilan edildiğini, bu günün Milli Birlik ve Demokrasi Günü olarak kutlanacağını bildiren Kurtulmuş, Türkiye'nin gelecek nesillerine bu vesileyle 15 Temmuz'un anlatılacağını kaydetti.

Kurtulmuş, "15 Temmuz'u unutmayacak, unutturmayacağız. Oradaki bilince sahip çıkacağız ve inşallah bu memleketin geleceğiyle ilgili, Yenikapı'da insanlığa açılan o yeni kapı ile kararlılığımızı da sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

15 Temmuz'la ilgili çeşitli materyallerin, okulların açılmasıyla öğrencilere verildiğini anımsatan Kurtulmuş, "Bundan sonra 15 Temmuz, eğitim programı içerisinde hep yer alacak. 15 Temmuz'u, 23 Nisan gibi, 29 Ekim gibi önemli bir tarih olarak göreceğiz. 15 Temmuz'da şehitlerimizi hep anacağız. Milletimizin iradesine bir kere daha hayranlığımızı her 15 Temmuz'da ifade edeceğiz." açıklamasında bulundu.

- "Ordu'yu eğitim bakımından yıldız bir şehir haline getirmek lazım"

Ordu'da milli eğitimle ilgili altyapı hizmetlerinin büyük oranda tamamlandığını dile getiren Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Türkiye ortalamasına göre güzel bir seviyedeyiz. Ama bunu yeterli görmememiz lazım. Bundan sonra okullarımızın kalitesinin artırılması, çocuklarımızın daha iyi eğitim alması için sizlerle el ele, omuz omuza çalışmak mecburiyetindeyiz. Okul aile birlikleri sıradan kuruluşlar olarak görülmemeli. Siz bir fedakarlık yapıyorsunuz, çocuklarınızın okula daha kolay uyum sağlaması için üzerinize düşen sorumlulukları yerine getiriyorsunuz. Bu anlamda dayanışma içinde ortak faaliyetler yapıyorsunuz. Bu faaliyetlerinizin hepsinde hem okul yöneticilerimiz hem milli eğitimden ilgili arkadaşlarımız olacak ve taşıyacağız. Şimdi üzerimize düşen çocuklarımızın seviyelerini yükseltmektir. Buradan yetişecek öğrencilerimizin üniversite ve diğer sınavlardaki başarılarını artırmaktır. Biz de merkezi hükümet olarak ne destek gerekiyorsa vereceğiz. Ordu'yu eğitim bakımından yıldız bir şehir haline getirmek lazım."

Kurtulmuş, konuşmasının sonunda katılımcıların taleplerini dinledi, sorularını yanıtladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.