15 Temmuz'dan Bu Yana MEB'den İhraç Edilenlerin Sayısı

15 Temmuz'dan Bu Yana MEB'den İhraç Edilenlerin Sayısı

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişiminden sonra çıkarılan kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile MEB'den 33 bin 74 personel ihraç edildi.

Kamuajans.com - İhraç edilen personelden 4 bin 756'sı tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 5 bin 117 personel adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle ihraç edilen 627 personel firar etti.


4 bin 513 personele uzaklaştırma tedbiri

Kanun hükmünde kararnamelerle toplam 4 bin 513 personele görevden uzaklaştırma tedbiri getirildi. Uzaklaştırma tedbiri devam eden personelin 339'u tutuklandı. Gözaltına alınan Bakanlık çalışanlarından 810'u adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 7 FETÖ üyesi ise firar etti.


Özel öğretim okullarından motorlu taşıt kurslarına

Bakanlık, FETÖ ile bağlantılı özel öğretim kurumlarını da 15 Temmuz sürecinde kapattı. Bakanlığa bağlı faaliyet gösteren ve "Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar"dan haklarında işlem başlatılan bin 64 özel öğretim okulu kapatıldı. 667 sayılı KHK kapsamında da 12 dershane kapatıldı.

FETÖ ile mücadele çerçevesinde 27 motorlu taşıt sürücü kursunun da çalışmalarına son verildi. Daha sonra yapılan düzenlemeyle ilgili KHK kapsamında bu kurslardan 3'ü tekrar açıldı.

150 etüt eğitim merkezi, 16 özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi, 24 özel öğretim kursu ve 2 özel uzaktan eğitim kursu kapatıldı. Bu kapsamda toplam bin 424 özel öğretim kurumunun işleyişine son verildi.

Terör örgütüyle mücadele sürecinde, MEB Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan 867 özel öğrenci yurdu da kapatıldı. Bu yurtlardan 19'u yapılan araştırma neticesinde yeniden açıldı. FETÖ ile iltisaklı ve bağlantılı olduğu gerekçesiyle toplam 848 özel öğrenci yurdu kapatılmış oldu.

Darbe girişimi sonrası Türkiye genelindeki özel öğretim kurumlarında çalışan 22 bin 474 öğretmenin çalışma izinleri de valiliklerce iptal edildi. Yapılan araştırmalar sonucunda 2 bin 182 öğretmenin çalışma izinleri iade edilirken, 20 bin 292 öğretmenin çalışma izinlerine son verildi.

AA 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.