15 Bin Bilişim Öğretmeni İçin Ankara'nın Yolunu Tuttu

15 Bin Bilişim Öğretmeni İçin Ankara'nın Yolunu Tuttu

Kamuajans.com - Afyonkarahisar Merkez’de Keziban Salman adında bir öğretmen adayı, 15 Bin öğretmen adayı adına, Milli eğitim Bakanlığı Müsteşarı ile görüşme sağladı.

Kamuajans.com - Bilişim öğretmenleri adına Ankara’ya giden Öğretmen adayı "Keziban Salman" Milli Eğitim Bakanlığına giderek , Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar’ı Yusuf Tekin’e bilişim öğretmenlerinin istek ve taleplerini iletti.

Öğretmen Adayı Keziban Salman dosya halinde Bilişim Öğretmen Adaylarının  sorunlarını ,öncelikle Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Müsteşar Yusuf Tekin'e iletti.Salman ;Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde başlatılan ve eğitimde teknoloji kullanımını artırmayı hedefleyen FATİH Projesi kapsamında olan okullarımızın her birinde-öğrencilere ve öğretmenlere teknolojiyi verimli ve olumlu yönde kullanmayı öğretmek, proje ile ilgili belirli bazı teknik sorunları çözmek vb. nedenlerden dolayı- en az bir adet Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olması gerektiğine inanıyoruz. 

Bizlerle aynı düşüncede olan kurumunuz ise YEĞİTEK Genel Müdürlüğü tarafınca hazırlanan çalışmalar neticesinde, Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin projeye daha aktif katılımını hedefliyor.

Fakat bu çalışmalar hala neticelenmiş değildir. İlgili çalışmanın tamamlanıp Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin FATİH Projesinde daha aktif hale gelmesi en büyük temennimizdir. Bu ihtiyacın geçici süreler ile, geçici görevler vererek bilişim öğretmenleri dışında branşımızla alakadar olmayan meslektaşlarımızdan karşılanması kabul edilemez bir durumdur.

Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerini söz konusu okullara atamayıp bu okullara atama yapılmamasını dayanak göstererek geçici çözümlere yönelerek BTR görevlendirmesi yapmak ülkemizin kısa, orta ve uzun vadedeki eğitim hedeflerine ters düşmektedir. Bu manada Bilişim Teknolojileri Rehberliğinin kaldırılarak yerlerine bu mesleğin asli unsuru olan bizlerin yani Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin atanmasını talep ediyoruz; dedi.

Ahmet Uçmak 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.