12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabındaki Yanıltıcı Bilgilere Cevap

12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabındaki Yanıltıcı Bilgilere Cevap

Kamuajans.Com – Bilim Kulübü Derneği, MEB tarafından 2017 – 2018 Eğitim – öğretim yılında öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılan 12. Sınıf Biyoloji kitabındaki yanıltıcı bilgilere cevap verdi.

Bilim Kulübü Derneği yönetim kurulu üyesi Yasin Özdemir, 12. Sınıf Biyoloji ders kitabında yer alan “Hayatın Başlangıcı ve Evrim” ünitesinde yer alan yanıltıcı bilgilerin öğrencilerimizi adeta zehirlediğini ifade etti. 12. Sınıf biyoloji kitabının sadece 2017-2018 eğitim öğretim yılında 389.229 adet dağıtıldığına vurgu yapan Özdemir, bu sayının devlet eliyle yapılan yanlışlığın boyutunu göstermesi açısından çok önemli olduğunu belirtti. Bu sebeple böyle bir yanlışa sessiz kalmanın ülkemizin geleceği adına çok büyük bir hata olacağını söyleyen Özdemir, kitaptaki yanlışları tek tek tespit edip raporlaştırarak öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin hizmetine sunduklarını ifade etti. Aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı’nın birçok birimine de raporu teslim ettiklerini belirten Özdemir, geçmiş yıllarda olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da ders kitaplarının takipçisi olacaklarını belirtti.

İsteyen kişilerin raporu PDF formatında, derneğin resmi sitesi olan www.bilimkulubu.org.tr adresinden okuyabileceklerini ifade eden Özdemir, tüm öğrencilerimizin ders kitaplarında veya sınıf içerisinde karşılaştıkları evrim propagandalarına karşı Bilim Kulübü derneğinden bilimsel destek alabileceklerini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.