10 Bin Ek Atama İçin Bayram Müjdesi Bekliyor

10 Bin Ek Atama İçin Bayram Müjdesi Bekliyor

Kamuajans.com - 10 bin ek atama bekleyen mülakat mağduru öğretmenler her akşam sosyal medya aracılığı ile seslerini duyurmaya çalışıyor. Yaşadıkları mağduriyeti duyurmak için her yolu deneyen öğretmenler şimdi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı mektup yağmuruna tuttu.

Kamuajans.com - İşte o mektuplardan bir örnek:

Sayın Cumhurbaşkanım,

Bu yazıyı Zaten-ı Alinize binlerce mağdur öğretmen adayının serzenişlerini dile getirmek adına yazıyorum. Bizler 2016 yılında Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş ve ilk defa uygulanan mülakat sistemi yüzünden mağdur olmuş öğretmen adaylarıyız. 

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıl 5 bin dersaneci öğretmenin sınavsız bir şekilde MEB kadrosuna alınması özellikle de atama sayıları çok düşük olan branş öğretmenleri adına çok büyük bir yıkıma sebebiyet verdi. Bununla birlikte sizin de söylediğiniz gibi İslam aleminin %55 i okuma yazma dahi bilmemekte ve vatan, millet, bayrak, islam sevdalısı binlerce öğretmen adayını ihtiyaç duyulmaktadır. Bu öğretmen ihtiyacı iki yıllık öğretmen olma vasfına sahip olmayan ücretli öğretmen adı verilen ve alanında yetkin olmayan kişilerle kapatılmaya çalışılmakta ve gelecek nesillerimiz büyük tehlike altına atılmaktadır. Bu durum hem eğitimin kalitesini düşürmekte hem de eğitim için yapılan yatırımları zayi etmektedir. Oysa ki bu öğretmen açığını kapatmak için her daim hazır olan Edirne'den Hakkari'ye her karış toprağı vatan toprağı sayan ve gerekli olduğunda K.Irak'ta bile görev almaktan çekinmeyecek cefakar ve fedakâr öğretmen adaylarımız bulunmaktadır.

Sizden en büyük ricamız, 2016 yılında sınava girmiş, hem sınavsız 5 bin dershaneci öğretmen ataması yüzünden hem de ilk defa uygulanan mülakat sistemi yüzünden mağdur olmuş biz öğretmen adayları için ağustos ayında 10 BİN EK ÖĞRETMEN ATAMASI daha yapmanızdır. Mülakattaki komisyonların öznel davranması yüzünden atama kontenjanında olduğu halde sınırda kalan ve yüksek puanlar ile atanamayan birçok mağdur öğretmen adayı sizlerden müjdeli bir haber bekliyor. Sayın Cumhurbaşkanım, şahsınızın şimdiye kadar yerine getirmediği hiçbir söz yoktur. O yüzden hem sayın İsmet Yılmaz'ın hem de şahsınızın verdiği ağustos ayında 10 bin ek öğretmen ataması sözünü yerine getireceğinize eminiz. Size sonuna kadar güveniyoruz ve yaşadığımız mağduriyeti gidereceğinize inanıyoruz.

 

Saygı, sevgi ve hürmetlerimizle Allah'a emanet olun 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.