10 Bin Ek Atama Bekleyen Öğretmenler Tarla İşçisi Oldu

10 Bin Ek Atama Bekleyen Öğretmenler Tarla İşçisi Oldu

Kamuajans.com - 10 bin ek atama haberini bekleyen öğretmenler bir yandan da ekmeğinin peşinde. Kimi tarlada, bağda, bahçede, kimi inşaatta, fabrikada, otelde. İşte onlardan biri Cumali Öğretmen.

Kamuajans.com - Aslında o bir beden eğitimi öğretmeni. Ancak ataması yapılmadığı için geçici fıstık işçiliği yapıyor. Elleri nasırlı. Onun elleri tarla, bahçe işlemek için değil öğrenci işlemek için kalem tutmak için var. Onun yeri tarla değil onun yeri sınıf ve öğrencilerinin yanı. Onun bir ideali vardı. Öğretmen olacak, yeni nesilleri yetiştirip geleceğe hazırlayacaktı. Ancak olmadı. Ataması yapılmadığı için mevsimlik işçi oldu. Oysa bu işi yapmak için dört yıl eğitim fakültesi okuyaması gerekmiyordu. 


       


Cumali Öğretmen ve aynı kaderi paylaşan binlercesi. Ayşe, Selma, Mehmet ve Halil öğretmen. Hepsi evine ekmek götürmenin, mesleğini icra etmenin ve artık hayatlarında bir düzen kurmanın derdinde. Hepsi cumhurbaşkanının söz verdiği 10 bin ek atamayı bekliyor. Her zorluğa katlanıp eğitim aşkı ile dolu bütün öğretmenlerimize selam olsun. Sizin yeriniz öğrencilerinizin yanıdır. 




HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.