Mehmetçik Kutlu Zafer Ekran Yolculuğunu Sona Erdirdi. Dizi Nasıl ve Neden Sona Erdi?

Mehmetçik Kutlu Zafer Ekran Yolculuğunu Sona Erdirdi. Dizi Nasıl ve Neden Sona Erdi?

Birbirinden çarpıcı hikayelerle ekranlara gelen Mehmetçik Kutlu Zafer dizisi ekran macerasını noktalama kararı aldı. Etkileyici ve sürükleyici olay örgüsüyle takipçilerinin gönlüne taht kuran dizinin final bölümünde; Üsküplü'nün harp daha yeni başlıyor sözleri dikkat çekerken, Fatma büyük bir tehlike altındadır. Üsküplü ise Vatanı ve sevdikleri için canını seve seve feda etmeye hazırdır. Dizinin elde edilen reytingler nedeniyle final yaptığı iddia ediliyor.

TRT 1 ekranlarında ilgiyle izlenen dizi Mehmetçik Kutlu Zafer, yayınlandığı ilk günden beri adından sıkça söz ettiriyor. Tutsaklığı kabul etmeyen kahramanların, vatan için verdiği mücadeleyi etkili bir dille anlatan dizinin yeni bölümünde harp daha yeni başlıyor. Fatma'nın tutsak alındığı final fragmanı yayınlanırken, dizi final bölümü ile perşembe akşamı sizlerle.

Her hafta soluk soluğa izlenen gelişmelerle ekrana kilitleyen Mehmetçik Kutlu Zafer dizisinde heyecan dorukta... Atalarımızın güçlüklerle, büyük fedakarlıklarla elde ettiği toprakların işgal edilmesi kabul edilemez. Üsküplü için bombayı patlatmanın tam vakti...  Final fragmanı ile ekranlara veda etmeye hazırlanan dizi yeni bölümü ile perşembe akşamı TRT1’de.

Mehmetçik Kutlu Zafer son bölümü ile seyirci karşısına çıktı. Son bölümde; Fatma, Üsküplü ve diğerlerinin nice fedakarlıklarda bulunarak ,onca verilen canlara rağmen davalarına sıkı sıkıya tutunmaları damga vurdu. Son bölümün hemen ardından yayınlanacak yeni fragman için heyecan dorukta!

Mehmetçik Kutlu Zafer, son bölümünün ardından yayınlanan 32. bölüm fragmanıyla hayranlarına aksiyon dolu dakikalar yaşatacağının sinyallerini verdi. Yüzbaşı Hamilton, Doktor Alisa sayesinde Üsküplü ve teşkilatçıların gizlendiği mekanın yerini öğrenir. Ayrıca Üsküplü ile Fatma arasında yaşanan sevdayı da öğrenen Hamilton ne yapacak?

Mehmetçik Kutlu Zafer son bölümü ile nefes kesti. Son bölümde; Çanakkale'den alınan zafer haberi büyük bir umut olur. Üsküplü büyük bir harekat için hazırlanırken, sırtından bıçaklanan Mehmet, canını dişine takarak kanının son damlasına kadar savaşır. 

General Townshend ve Halil Bey arasında aracı kalmamıştır. Halil Bey, teslim olunmasını istese de General Townshend bildiğinden geri adım atmaz ve silahlar tekrar çekilir… Halil Bey, canı pahasına kuşatmayı kaldırmayacaktır. Masa başında Halil Bey’den istediğini alamayan General Townshend, çareyi Hamilton’da arar ve Hamilton’ın kanlı bir planı vardır. Üsküplü planını neferlerine anlatır ve harekete geçerler. Hamilton’a bir darbe daha vurmak için hareket eden Teşkilat-ı Mahsusa neferleri, zor da olsa başarırlar. Ancak arkalarında kardeşleri Mehmet'i bırakırlar.


Mehmetçik Kutlu Zafer Dizisi Eski Bölümlerde Yaşananlar


Dizide kalpler tarumar, gözyaşları sel oluyor. Zafere ulaşmaya ramak kala, düşman ateşi tekrar harlanmaya başlıyor. Üsküplü, yeni zaferler kazanmak için harekete geçiyor. Mehmet, sağsalim hem de zaferlerle geri döner. Zeynep'i kurtarmak için Üsküplü ve Mehmet harekete geçerken,  Townshend için çember gittikçe daralmaktadır. 

Son bölümde; Hamilton, Mehmet'in oyununa gelir ve General Towhsend’i yeni bir yarma harekatı için ikna eder. Savaş meydanı toz toprak ve barut kokmaktadır. Hamilton askerlerine hücum emri verir… Bu sırada Üsküplü’nün planı devreye girer ve Hintli askerler, Osmanlı Kışlasına doğru koşmaya başlarlar. Hamilton beklemediği bir hamle ile karşılaşmıştır, Mehmet’in aklının geri geldiğini anlar. Aldığı ağır yenilgiden sonra gözünü kan bürümüş olan Hamilton’ın tek amacı intikam almaktır. Bunun için gizli yerde tutmakta olduğu Zeynep’i öldürmek için harekete geçmiştir. 

Mehmetçik Kutülamare ismi değişti.


TRT'in en çok izlenen dizilerinden Mehmetçik Kutlu Zafer'in yönetmenliğini Kamil Aydın üstlenirken, senaryosunu Mehmet Bozdağ ve Yeşim Aslan kaleme almıştır. TRT 1'de yayınlanan Mehmetçik Kutülamare dizisinde flaş bir değişiklik yaşandı. İsmi değişen dizi artık Mehmetçik Kutlu Zafer olarak yayın hayatına devam edecek. Sezonun en çok konuşulacak projelerinden biri olmaya aday Mehmetçik Kutlu Zafer, Mehmet Bozdağ’ın senaristliğini ve yapımcılığını, Kamil Aydın’ın yönetmenliğini üstlendiği dizi merakla beklenen yeni bölümleriyle her Salı günü TRT 1 ekranlarında.

Birinci Cihan Harbi’ne hazırlanan, Mehmet ve arkadaşlarının destansı hikâyesini konu alan Mehmetçik Kutülamare dizisi isim değiştiriyor.

Yapımcılığını Bozdağ Film - Mehmet Bozdağ'ın üstlendiği dizi Mehmetçik Kutülamare artık ''Mehmetçik Kutlu Zafer'' olarak ekranlara geliyor.

İngilizlerin uğradığı en büyük bozgun olan Kut’ül Amare savaşında onca yokluk ve sıkıntıya rağmen gösterilen kahramanlık öykülerini içeren dizi yeni sezona henüz başlamadı. 1916 yılında Osmanlı İmparatorluğu’nun İngilizleri bozguna uğrattığı son büyük zaferi olarak kayıtlara geçen Kut’ül Amare Kuşatmasının anlatıldığı, Diriliş Ertuğrul'un yapım şirketi tarafından bir dizi projesi olarak ekrana gelen ve beğeni toplayan Mehmetçik Kut’ül Amare dizisinin yeni sezonda da ilgiyle izlenmeye devam ediyor.  


Mehmetçik Kutülamare konusu ve oyuncuları

Birinci Cihan Harbi’ne hazırlanan Osmanlı devletinde, tek hayalleri devletin yeniden dirilişi ve kurtuluşu olan, gönlünde vatan sevdasından başka bir şey bulunmayan Mehmet ve arkadaşlarının destansı hikâyesini konu alan ve TRT'nin son dönemde önem verdiği tarihi dizilerden biri olan Kutül Amare Osmanlı Devleti'nin tekrar dirilişi için mücadele veren bir kaç vatan sevdalısı askerin destansı hikayesini konu alıyor.

Birinci Dünya Savaşı sırasında Osmanlı İmparatorluğunun savaştığı cephelerden birisi olan Irak Cephesinde Osmanlı Ordusu ile İngiliz Ordusunun karşı karşıya geldiği ve Osmanlı Ordusunun büyük bir zaferiyle sonuçlanan Kûtulamâre Savaşını konu edinen dizi o döneme ait önemli bilgi ve belgeleri de sunarak o günlere ışık tutuyor. 

Salı akşamları yayınlanan dizide Kaan Taşaner (Süleyman Askeri), İsmail Ege Şaşmaz (Mehmet), İlker Aksum (COX), Serdar Gökhan (Hüsrev), Gamze Özçelik (Elizabeth), Özgü Kaya (Zeynep), Semih Ertürk (Said), İsmail Hakkı (Mevlüt), Uğur Karabulut (Niyazi), Eva Dedova (Viztoria) gibi oyuncular yer alıyor.  

Dizinin kadrosunda; Kaan Taşaner, İsmail Ege Şaşmaz, İlker Aksum, Gamze Özçelik, Özgü Kaya, Yevlayiva Dedova, Semih Ertürk, Uğur Karabulut, İsmail Hakkı ve usta oyuncu Serdar Gökhan yer alıyor.

Dizide; vatanı için her türlü fedakârlığı göze alan Osmanlı Devleti’nin efsanevi komutanlarından Süleyman Askeri’nin komuta ettiği Osmancık Taburu ve dizinin ana karakterlerinden Mehmet’in silah arkadaşlarıyla birlikte, zorlu Irak coğrafyasında İngilizlere karşı verdikleri destansı mücadeleleri ve kahramanlıkları işleniyor.

Kut şehri, şimdiye kadar görmediği bir acıya şahit olacaktır. Şehir için karanlık günler daha yeni başlamıştır. Ancak hala bir umut vardır. Sonu şehadet olan bir umut…



​KamuAjans.com - Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.