İstanbullu Gelin Final Yaptı! Anne Esma'nın Ölümü ile Boranlar Yıkılıyor! İstanbullu Gelin'de Gözyaşı Deryası...

İstanbullu Gelin Final Yaptı! Anne Esma'nın Ölümü ile Boranlar Yıkılıyor! İstanbullu Gelin'de Gözyaşı Deryası...

İstanbul Gelin Final bölümü ile izleyenlerine veda etti. İstanbul Gelin Cuma akşamı yayınlanan 87. final bölümünde, Esma için artık hayata veda vakti geliyor. Boran Ailesi, anne Esma'nın ölümü ile adeta yıkılıyor. Esma’nın ne çocukları ne de gelinleri bu gidişi kolay kolay kabullenemiyor. Cenaze günü gözyaşları sel olurken, ağlamayan bir tek Faruk dikkat çekiyor ama O da cenaze sonrası kendisini odasına kapatıp hüngür hüngür ağlıyor. Annelerin elini üzerlerinde hissetmeye alışık olan Boran erkekleri Esma'nı

İstanbullu Gelin yayınlanan final bölümü ile ekran yolculuğunu tamamldı. Kah güldüren, eğlendiren kah ağlatan, hüzünlendiren bölümleriyl, seyircisinin gönlünde hatrı sayılır bir yer edinen dizinin final bölümünde; duygusal anlar, ağır gelen ayrılık yaşandı. Esma'nın hayata gözlerini yumduğu ve cenaze töreni yapıldığı final izleyenlerin gözünde yaş damlaları bıraktı.


İstanbullu Gelin Final Bölümünde Neler Oldu? 

Boran Ailesi, Esma’nın hastalığı ile yok oluyor. Aileyi bugünlerde mutlu eden tek konu Adem ile Güneş’in evliliğine seviniyor. Hatta bir kutlama organize edip, nikahı da herkesin ortasında bir kez daha yaşıyorlar. Osman nikah memuru oluyor ve evlendiriliyorlar. Süreyya, Esma’nın yanından bir an bile ayrılmıyor. Faruk, annesini dansa kaldırıp onu gülücükler arasında kucaklıyor. Aslında bu Esma’nın son gülüşleri oluyor.

Garip’in ölümünü kaldıramayan, hatta Süreyya’dan ölmek için yardım isteyen Esma ölüyor. Konakta yas var. Süreyya, Faruk, Fikret, Osman hepsi tek tek ayrı ayrı yüzleşiyor bu gerçekle. Gözyaşları içinde kalan da oluyor, soğuk kanlılıkla ayakta olanda. Esma hayalinde Garip ile hayata veda ediyor. Fikret gözyaşlarını saklayamıyor. Cenazede ayakta durmak da bile zorlanıyor. Faruk bir kez daha ağabey gibi baba gibi dimdik ayakta duruyor.


İstanbullu Gelin Neden Final Yaptı?

O3 Medya’dan Onur Güvenatam’ın yapımcılığını üstlendiği Ali Aydın ve Deniz Akçay’ın da senaryosunu yazdığı İstanbullu Gelin dizisi ekibi diziyi tadında bırakma ve efsane olarak ekranlara veda etme kararı aldı. Yapım ekibi diziyi uzatıp gereksiz sahnelere boğmanın manası olmadığı her güzel şey gibi bir gün İstanbullu Gelin dizisinin de final yapması gerektiğini düşünüyor.


İstanbullu Gelin Konusu

İstanbullu Gelin, annesiz babasız büyümüş, genç yaşta hayatın yükünü sırtlamış, çok güzel ve gururlu bir genç kız olan Süreyya’nın; aniden karşısına çıkan zengin ve karizmatik iş adamı Faruk’a âşık olarak Bursa’ya gelin gitmesiyle başlayan dramatik bir aşk hikâyesidir.

Büyük şehirde yetişmiş, özgürlüğüne düşkün Süreyya ve modern görüntüsüne rağmen ailesine ve geleneklere sıkı sıkıya bağlı Faruk arasındaki aşk, daha ilk dakikadan itibaren pek çok sınavdan geçecektir.

Süreyya, konağın çatısı altına giren herkesin tek hâkimi olmak isteyen kayınvalidesi Esma hanım, tek amacı genç kızın ayağını kaydırarak onun statüsünü elde etmek isteyen eltisi İpek, kocasının her biri birbirinden sorunlu kardeşleri Fikret, Osman ve Murat’la ilgili sorunlarla boğuşurken, Faruk ise hiç beklemediği bir anda karşısına çıkan sürpriz bir düşmanla başa çıkmak zorunda kalacaktır.

Olaylar geliştikçe neredeyse dört yüz yıldır bütün haşmetiyle ayakta duran konak temellerinden sarsılacak, bütün aile bundan nasibini alacaktır.


İstanbullu Gelin Oyuncu Kadrosu

Özcan Deniz

Faruk Boran

Oyunculuğa "Yalan mı?" adlı diziyle başladı ve 1999 senesinde ikinci dizisi "Aşkın Dağlarda Gezer" ile devam etti. Ardından "Asmalı Konak" (2004) ve sinema filmi "Asmalı Konak Hayat"'ta oynadı. 2006´da "Haziran Gecesi" adlı öyküsünü kendisi yapan ve şimdiki dizisi 2007 "Kader" le başarısını devam sürdürmekte. En tanıdık filmleri "Neredesin...

Aslı Enver

Süreyya Boran

Kıbrıs Türkü bir baba ile, eğitim için Türkiye'den Londra'ya giden bir annenin ikinci çocuğu olarak Londra'da dünyaya gelmiştir. 12 yaşına dek Londra'da yaşayan Sokullu daha sonra ailesiyle Türkiye'ye taşınmıştır. Pera Güzel Sanatlar Lisesi'nden ve Haliç Üniversitesi'nin Tiyatro Bölümünden mezun olmuştur. Kariyerinin başında TRT'de...

İpek Bilgin

Esma Boran

Tiyatro oyuncusu, tiyatro oyun yönetmeni, oyuncu çalıştırıcısı ve çevirmendir. Esasen tiyatrocu olan İpek Bilgin tiyatronun yanı sıra birçok sinema filmi ve TV dizisinde de oynamıştır. Ankara Devlet Tiyatrosu'nda görev yapmıştır. Geç başladığı TV dizilerindeki kariyeri, ülke çapında tanınmasını sağlamış ve hayranlık kazandırmıştır. Tiyatrocu Çağ...

Salih Bademci

Fikret Boran

Bornova Anadolu Lisesi mezunudur. Serdar Akar'ın Barda filminde ve yine Serdar Akar'ın yapımcılığını üstlendiği Elveda Rumeli dizisinde rol almış olup, şu anda Kanal D'de yayınlanan Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinde Hakan Tatlıoğlu karakterini canlandırmaktadır.

Fırat Tanış

Adem

1993 yılında Mehmet Beyazit Lisesi'nden, 1998 yılında da İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Bir süre Şehir Tiyatrosu'nda görev yaptıktan sonra (Başar Sabuncu, Mehmet Atak, Mehmet Ulusoy, Kemal Kocatürk gibi yönetmenlerle çalıştı), sinema ve TV filmlerinde...

Güven Murat Akpınar

Osman Boran

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü oyuncu Murat Akpınar 1988 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Boynu Bükükler dizisinde Sarı Menderes, Urfalıyam Ezelden dizisinde Selahattin, Suskunlar dizisinde İbrahim Iska ve Bizim Yenge dizisinde zafer karakterlerini canlandırmıştır. Güven Murat Akpınar aslen Ardahan’lıdır.

Berkay Hardal

Murat Boran

18 Kasım 1996 İstanbul doğumlu olan genç oyuncu, aslen Manisa Akhisarlıdır. Trakya Üniversitesi mezunu olan oyuncu, Ümit Çırak'tan oyunculuk dersleri almıştır. Karşımıza ilk olarak Özcan Deniz ve Aslı Enver'in yer aldığı İstanbullu Gelin dizisi ile çıkmıştır. Ardından da Meleklerin Aşkı adlı dizide başrol oynayan Hardal oldukça sevilen ve...

Neslihan Yeldan

Senem

Sanat yaşamına 1987'de Ortaoyuncular topluluğunda başlayan Neslihan Yeldan , 1995'te İ.Ü. Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Kent Oyuncuları, Dormen Tiyatrosu, vb. topluluklarda çalışmanın ardından, BKM oyuncularına katıldı. Çeşitli sinema ve dizilerde rol alan sanatçı, aynı zamanda seslendirme çalışmaları yapıyor.

Dilara Aksüyek

İpek Boran

Dilara Aksüyek'i daha önce evlerden biri dizisinden tanıyoruz.Başarılı ve güzel oyuncu 2013 yılında başlayan Merhamet dizisinde Şadiye rolunü canlandırıyor. Dilara Aksüyek 24 Temmuz 1987 Karşıyaka doğumlu Mezun Olduğu Okul-Bölüm: Müjdat Gezen Sanat Merkezi Konservatuar Tiyatro Bölümü

Murat Aygen

Can

29 Ekim 1971 senesinde Diyarbakırda dünyaya gelmiştir. İlk olarak üniversite lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Biyoloji bölümünde tamamladı.Biyoloji bölümünü tamamladıktan sonra 1998 senesinde MSÜ (Mimar Sinan Üniversitesi) Devlet Konservatuarı Müzikal Tiyatro Oyunculuğu bölümünü bitirdikten sonra yine MSÜ’de Devlet Konservatuarı Opera...


KamuAjans.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.