Yeni Müftü Atamaları Geliyor

Yeni Müftü Atamaları Geliyor

Kamuajans.com - Diyanet İşleri Başkanlığında 10 il müftülüğü farklı sebeplerden dolayı münhal kadro pozisyonuna geçti. Diyanet işleri Başkanlığında yeni bir atama daha başlanması bekleniyor.

Kamuajans.com - Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul'un emekliye ayrılması ve Artvin İl Müftüsü Kemal Uçkun'un Türkmenistan'ın Başkenti Aşkabat'a Müşavir olarak atanmasından dolayı il müftülük münhal kadro sayısı 7'ye çıktı.

Münhal bulunan il müftülüğünde ilk sıra Tunceli’ye ait. Kendi isteğiyle İl Müftülüğü görevinden feragat eden Müftü Galip Akın'ın Astana Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliğine atanmasından sonra Isparta İl Müftülüğü, emekliye ayrılan İlyas Serenli'den boşalan Sakarya İl Müftülüğü.

Yine kendi isteğiyle Başkanlık vaizliğine atanan Müftü  İbrahim Öcüt'ten boşalan Balıkesir İl Müftülüğü ile emekliye ayrılan Arslan Türk'den boşalan Çankırı İl Müftülüğü münhal durumda. 

Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen ile İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu'nun Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına; Mersin İl Müftüsü Dursun Ali Çoşkun'un Arama I dinihaber.com Daire Başkanlığına atanmasından sonra münhal olan il müftülük kadrosu 10'a çıktı.

Bu yıl içinde bazı müftülerin emekliye ayrılacak olması nedeniyle boşalacak kadrolarla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığında yeni İl Müftü atama süreci başlamış olacak. Münhallere ilave bu yıl 20 kadar il müftüsünün atama ve  yer değişikliğinin yapılması bekleniyor.

Fikriyat / Dinihaber.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.