Türkiye'nin En Genç İki İl Müftüsü

Türkiye'nin En Genç İki İl Müftüsü

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan "İl Müftüleri Kararnamesinde" Türkiye'nin en genç iki il müftüsünün aynı yaşta olduğu ortaya çıktı.Atanan "İl Müftüleri Kararnamesinde" bir birinden güzel detaylar ortaya çıkmaya başladı. Son İl Müftüleri Kararnamesinde atanan iki müftü, en genç il müftüsü olmaları yönüyle dikkat çekti.

Atanan "İl Müftüleri Kararnamesinde" bir birinden güzel detaylar ortaya çıkmaya başladı. Son İl Müftüleri Kararnamesinde atanan iki müftü, en genç il müftüsü olmaları yönüyle dikkat çekti.

Adana Pozantı İlçe Müftüsü iken Sinop İl Müftülüğüne atanan Ali Hayri ÇELİK ve Samsun İli Bafra İlçe Müftüsü iken Mardin İl Müftülüğüne atanan İsmail Çiçek. Her iki müftümüz de 1976 doğumlu. Yani 40 yaşındalar.

Müftü Ali Hayri Çelik'i Tanıyalım

Kırk yaş, insanın tekâmül ettiği bir yaş. Kabiliyet ve istidatların olgunlaştığı, karakteristik melekelerin yerli yerine oturduğu bir çağ... Diyanet İşleri Başkanlığı toplumun manevi alanda liderliğini yapma noktasında din hizmetlerini yürüten bir kurum. Haliyle tavır ve davranışların kemale ermesiyle birlikte yaş olarakta saygınlık uyandıran bir görüntü bütünlüğü Diyanet için oldukça önemli.

Müftü İsmail Çiçek'i Tanıyalım

Heyecanın yerini bilginin, kahramanlığın yerini hikmetin aldığı rüşt çağı. Hz. Muhammed (as)'e peygamberliğin bahşedildiği dönüm noktası. 40 yaşına kadar olgunlaşan ve olgunluğu rüşde çevirebilen insanların toplumu mum gibi aydınlattığı çağda bulunan her iki müfünün de çevresini aydınlatacağı düşünülerek ataması yapıldı.




Dinihaberler.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.