Türkiye Diyanet Vakfı’nın Öğrencievlerine Destek

Türkiye Diyanet Vakfı’nın Öğrencievlerine Destek

Kamuajans.com - Diyanet-Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, Türkiye Diyanet Vakfı’nın üniversite öğrencilerine sunduğu öğrenci evi hizmetini desteklediklerini açıkladı.

Kamuajans.com - Türüt, yazılı basın açıklaması yaparak şunları söyledi: “Liseye kadar ailelerinin yanında okuyan öğrenciler üniversite eğitimi nedeniyle ailelerinden ayrılmakta ve çeşitli yurt ve öğrenci evlerinde kalmak suretiyle eğitimlerine devam edebilmektedir. Özellikle kırsal kesimden üniversite eğitimi yapmak için büyük kentlere gelen kız öğrencileri bekleyen çeşitli tuzaklar var. Bu nedenle barınma ihtiyacının karşılanması amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın ortak girişimiyle öğrenci evi uygulamasını önemsiyor ve destekliyoruz.

Yaşadığı kentten ayrılarak üniversite eğitimi yapmanın çok maliyetli bir eğitim olduğunu biliyoruz. Dar gelirli aileleri büyük sıkıntıya sokan yüksek öğrenim maliyeti içerisinde barınma ayrı bir önem arz ediyor. Özellikle kız öğrenciler için ciddi sıkıntı oluşturuyor. Sırf bu yüzden yüksek öğrenim yapamayan kız öğrenciler var. Barınma ihtiyacını karşılayabilmek için düşük maliyetli veya parasız olarak çeşitli grupların ve 15 Temmuz öncesinde görüldüğü gibi FETÖ gibi örgütlerin evlerinde kalmak zorunda kalan kız öğrenciler çeşitli tehlikelerle karşı karşıya kalabiliyor. Bunlar birlikte değerlendirildiğinde çok düşük maliyetle Türkiye Diyanet Vakfı tarafından sunulan öğrenci evi uygulaması yerinde ve sevindiricidir.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’ndan isteğimiz; bu öğrenci evlerinin bütün illerde, hatta nüfus yoğunluğu fazla olan ilçelerde açılarak sayılarının artırılmasıdır. Ayrıca öğrencilerin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla arayış içinde bulunmamaları için bu tür evlerin aynı zamanda sosyal ve kültürel ihtiyaçları karşılayacak şekilde dizayn edilmesi gerektiğini belirtmek istiyorum.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.