'Tashih-i Huruf Kursu'ları Ne Zaman Açılacak?

'Tashih-i Huruf Kursu'ları Ne Zaman Açılacak?

Kamuajans.com - Diyanet İşleri Başkanlığı 'Tashih-i Huruf Kursu'larının açılış tarihi belli oldu. 'Tashih-i Huruf Kursu'larının nerede gerçekleştirileceği de belli oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, özellikle Kur'an kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek, Kur'an-ı Kerim'i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla, Dini Yüksek/Eğitim Merkezinde 6 ay süreli "Tashih-i Huruf Kursu" düzenlenmesi devam etmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerinden edinilen bilgilere göre Tashih-i Huruf Kursu'ları 2017 yılı içerisinde de devam edecek. “Tashih-i Huruf Kursuna” katılmak üzere 2016 yılında seçmeleri yapılan görevlilerin isimler katılacak.

Başkanlıkca yapılan açıklamada: 

"Diyanet İşleri Başkanlığınca, özellikle Kur’an kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek, Kur'an-ı Kerim’i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla, “Tashih-i Huruf Kursu”na katılmak isteyenlerin mülakatı eğitim merkezleri idareci ve eğitim görevlileri tarafından oluşturulan komisyonlarca İl Merkezlerinde yapılmış ve 07 Kasım 2016 tarihinden itibaren başlatılacağı ilgi (a) duyuruda ilan edilmişti.

Ancak; mesleğe kabul edilen 4/B sözleşmeli imam-hatiplerin Mesleğe Hazırlık Eğitimlerinin öne alınması sebebiyle plan değişikliğine gidilmiş ve sonuç itibariyle Tashih-i Huruf Kursları ertelenmişti.

Söz konusu ertelemenin ilgi (b) yazı ile illere de duyurulduğu malumlarıdır. Anılan eğitimler tamamlanmış olup Tashih-i Huruf Kursları’nın;

1. 02 Ekim 2017-13 Nisan 2018 tarihleri arasında (sömestri tatili dâhil) Dini Yüksek İhtisas ile Eğitim Merkezleri’nde 6 ay süre ile “Tashih-i Huruf (Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma) Kursu” düzenlenmesini,

2. 2018 yılı sömestri tatilinde kurslara 2 hafta ara verilmesini,

3. Kursa, ek listede isimleri yazılı personelin katılmasını,

4. Kursta, Başkanlığımızca hazırlanan “Tashih-i Huruf (Asım Kıraatı ve Hafs Rivayetine Göre Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma) Öğretim Programının uygulanmasını ve ders dağıtım çizelgesinin Eğitim Merkezi Müdürlüklerince hazırlanmasını gerekmektedir" denildi.

Dinihaberler.com / Özel Haber 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.