Sözleşmeli İmamların Hizmet İçi Eğitim Kursundaki Göreceği Dersler

Sözleşmeli İmamların Hizmet İçi Eğitim Kursundaki Göreceği Dersler

Kamuajans.com - Diyanet İşleri Başkanlığı tarihinde ilk kez Sözleşmeli personel için uzun süreli Hizmet İçi Eğitim kursu düzenleyecek. Diyanet İşleri Başkanlığı, Sözleşmeli personel için Düzenleyeceği Hizmet İçi Eğitim kursundaki ders müfredatı belli oluyor...

Kamuajans.com - Daha önceki dönemlerde sözleşmeli personel için 10 günlük Hizmet İçi Eğitim Kursu, Diyanet İşleri Başkanlığının almış olduğu ani bir kararla 90 güne çıktı. 

<br />

Bu karar aynı zamanda kadrolu ve sözleşmeli bütün personel alımlarında da geçerli olacak. Başkanlık bu kararla da yetinmeyip Hizmet İçi Eğitim Kursunu tamamlayan aday görevliler için 90 gün stajyerlik sistemini uygulayacak. Yeni atanan imamlar, 'usta' imamın yanında 3 ay staj yapacak. İşin aslına bakılırsa Diyanet Akademi'ye kısmen geçiş oldu. 

<br />

İlerleyen günlerde Diyanet, Hizmet İçi Eğitim kurslarını 6 aya çıkarmayı planlanıyor. 

<br />

Diyanet Akademi'nin kurulması durumunda İmam Hatip Lisesi mezunlarına 1 yıl, Önlisans ve Lisans mezunu adaylara ise 6 ay Diyanet Akademi de eğitim mecburiyeti getirilecek.  

<br />

<strong>MÜFREDAT HAFTA İÇİ NETLEŞECEK</strong>

<br />

Diyanet İşleri Başkanlığı Hizmet İçi Eğitim Kursuna katılacak adayların müfredatını hafta içerisinde netleştirerek Eğitim Merkezi Müdürlüklerine bildirecek. 

<br />

Etkili ve verimli bir din hizmeti sunmak için, din görevliliğinde bulunması gereken temel niteliklerin neler olduğu, alan bilgisi ve Kur’an-ı Kerim’i doğru ve usülüne uygun olarak okuma konularının ağırlıklı olarak kursta işlenmesi bekleniyor. Bu kapsamda Kur'an Kerim ve dini bilgiler dersinin yanında genel kültür bilgilerin verileceği Hizmet İçi Eğitim kurslarında ağırlıklı olarak ​Kur'an Kerim-i talim üzerine okuma, Kur'an Kerim-i talim üzerine ezbere okuma, imamlık becerisi, tecvid uygulamlarının yer aldığı müfredat genel olarak şu ders ve konuları içeriyor;

<br />

<strong>Ezbere Okunacak Süreler:</strong> Fatiha Sûresi, Bakara Sûresi, 1-5; 255; 285-286, Nas-Duhâ arası Sûreler, Haşr Sûresi, 22-24.,Yasin Sûresi, Mülk Sûresi, Nebe-Cuma- Sûresi, Fetih Sûresi, Hucurât Sûresi ve Rahman Sûresi

<strong> </strong>

<strong>Konularına göre aşr-ı şerifler: </strong>İnfak ve Hac: Âl-i İmran,92-97, BirlikBeraberlik: Âl-i İmran 102-109, Kutlu Doğum: Âl-i İmran 144- 148; Tevbe 128- 129; Ahzab 40- 48, İhlas: En’am,159-163, Düğün-Sünnet: İbrahim 35-41; Furkan 71-77, İsra ve Mirac: İsra 1-7, İman ve Salih Amel: Kehf,102-110 ve  Kur’an ve Hayat: Neml, 89-93 gibi süreler

<br />

<strong>Yüzene Okunacak Süreler; </strong> Âl-i İmran Sûresi (İlk 10 sayfa),  Enfal Sûresi, Hûd Sûresi, Yusuf Sûresi, İsra Sûresi, Kehf Sûresi, Meryem Sûresi, Vakıa Sûresi, Cuma Sûresi ve  Kıyame Sûresi gibi olması muhtemel gözüküyor. 

<a href="http://dinihaberler.com"><br />

dinihaberler.com</a> - Özel Haber 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.