Sözleşmeli İmam Hatip Alımı Sınavlarındaki İptal Kararı Kaldırılsın

Sözleşmeli İmam Hatip Alımı Sınavlarındaki İptal Kararı Kaldırılsın

KamuAjans.Com-Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, Diyanet İşleri Başkanlığınca sınavların iptal kararının durdurulduğuna dair yapılan açıklama üzerine yazılı bir açıklama yaparak duyuruda gözden kaçan mağduriyeti dile getirdi. Özdemir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz işgal girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar çerçevesinde 2016 yılında bir kısmı yapılan veya yapılması planlanan Vaizlik Giriş Sınavı sözlü aşaması, 11.07.2016-15.07.2016 tarihlerinde bir

Ancak yapılan duyuruda Sözleşmeli İmam-Hatip alımı sınavlarının iptal kararının yer almadığını ve bu sınavlara hazırlananların yaşadığı mağduriyetin dikkate alınmadığını belirten Özdemir, açıklamasına şöyle devam etti: “15 Temmuz işgal girişiminin ardından sınavların iptal edildiğini ancak son yapılan duyuru ile iptal kararının Başkanlık onayı ile durdurulduğunu anlıyoruz. Vaiz, Eğitim Görevlisi, Öğretmen alımı gibi sınavların iptal kararının durdurulması sevindiricidir. Bu meslek gruplarında yaşanan mağduriyet önlendi. Ancak 2016 yılı 4-B Sözleşmeli İmam-Hatip Alımı Sözlü Sınavlarına getirilen iptal kararının kaldırılmadığını görüyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığının sınavların iptal kararının durdurulmasına dair aldığı bu kararda yapılan haksızlığın giderilmesi gerektiğini düşünüyoruz. 4-B Sözleşmeli İmam-Hatip Alımı Sınavlarına hazırlanan ve bu aşamada büyük hayal kırıklığı yaşayanların mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi gerekmektedir. Maddi, manevi ve psikolojik olarak sınavlara hazırlanarak umutlu bekleyiş içine giren bu kişilerin umutlarıyla oynanmasını doğru bulmuyoruz. Bu sınavlara hazırlanan kardeşlerimizin sınavlarının iptal kararı durdurulmadığı takdirde telafisi imkânsız sonuçlar doğuracağı endişesini taşıyoruz. Bu nedenle 2016 Yılı 4-B Sözleşmeli İmam-Hatip Alımı Sınav (SÖZPER-2016-III) üzerindeki iptal kararı durdurulmalıdır.

Sınav başvurularının iptal işlemi, yapılan incelemeler ve personelin yaşadığı mağduriyetler göz önünde bulundurularak nasıl kaldırılmış ise aynı mağduriyetin Sözleşmeli İmam-Hatip Sınavlarına hazırlananlar içinde geçerli olduğu aşikârdır. Nitekim Diyanet İşleri Başkanlığı bu sınavlara katılacak olanların durumlarını da inceleme imkânına sahiptir. Kısa sürede gerekli inceleme yapılarak söz konusu mağduriyetlerin önlenmesi hem vicdani, hem de hukuki bir gerekliliktir.

Sözleşmeli İmam-Hatip Alımı Sınavlarına hazırlananlar tarafından sendikamıza çok sayıda şikâyet geliyor. Kendilerine yapılan haksızlığın giderilmesini istiyorlar. 11.07.2016-15.07.2016 tarihlerinde bir kısmı yapılan 4-B Sözleşmeli İmam-Hatip Alımı Sınavlarına katılarak 70 puanın üzerinde puan alanlar mağdur oldu. Bu mağduriyetin önlenmesi talep ediliyor. Bunların başta FETÖ olmak üzere diğer terör örgütleriyle bağlantılarının olup olmadığı incelensin. Biz inanıyoruz ki bu kardeşlerimizin bu örgütlerle hiçbir bağlantısı yoktur. Kurunun yanında yaşında yanmaması ve mağduriyet yaşanmaması için söz konusu sınavın iptal kararının durdurulmasını istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.