Sınavsız İlitam Bütün Sendikaların Başarısıdır

Sınavsız İlitam Bütün Sendikaların Başarısıdır

Kamuajans.Com – Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, sınavsız İLİTAM hakkı verilmesinin bütün sendikaların çalışmalarının bir sonucu olduğunu, hiçbir sendikanın tek başına başarısı olmadığını söyledi.

Yetkili sendikanın, sınavsız İLİTAM hakkı verilmesini tek başına kendi başarısı gibi göstermeye çalıştığını, açıklamalarıyla diğer sendikaları emek hırsızlığı ile suçladığını hatırlatan Türüt, hükümetin seçim öncesi çalışmalarını kendi başarısı gibi göstermenin hırsızlık olduğunu ve algı oluşturmaya çalışan yetkili sendikanın Diyanet camiasını saf yerine koyduğunu belirterek şunları söyledi: “2547 sayılı Kanununa geçici madde eklemek suretiyle sınavsız İLİTAM hakkı verilmiştir. Kanuna eklenen geçici 77. madde şöyle diyor: “Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla ilahiyat önlisans programlarından mezun olanlara ilahiyat fakültesi ve aynı programı uygulayan fakültelerde, eşdeğer alanlarda lisans tamamlama eğitimi yaptırılır…” Maddeye göre sadece Diyanette çalışanlar değil, aynı zaman da diğer okullardan mezun olanlar da İLİTAM’dan faydalanabilecek. YÖK, yaptığı açıklama da; ‘Söz konusu kanun uyarınca yapılacak yerleştirmelerde ilahiyat önlisans mezunlarının sayısı, üniversitelerin kapasiteleri ve eğitim-öğretim niteliğinden taviz verilmemesi gibi temel ilkeler dikkate alındığında -diğer lisans tamamlamalarda olduğu gibi- bütün başvuruların bir seferde karşılanamayacağı hususu açık olmakla birlikte müteakip yıllarda da yerleştirme yapılacaktır.” Diyor. Hâlbuki bütün sendikaların ortak amacı sınavsız İLİTAM hakkından sadece Diyanette çalışan personelin yararlanması şeklindeydi. Hiç kimsenin açıkta kalmasını istemiyorduk. Yetkili sendika olarak bunu başarabildiniz mi? Bu itibarla yetkili sendika olarak başarınızdan söz edilemez. Bugüne kadar yaptığınız gibi hükümetin icraatlarını sahipleniyorsunuz. Bunu yaparken de sendikaları hırsızlıkla suçlayarak aşağılıyorsunuz. Bu açıklamalar ahlak ve edepten yoksunluğun işaretleridir. Bugüne kadar camiamız da din görevlilerinin sorunları çözülemezken; din görevlilerinin özlük hakları başta olmak üzere, rotasyon hâlâ kapı da beklerken, vekil ve geçici öğreticiler kadro beklerken, burada sayamadığımız pek çok sorun çözüm beklerken, bu sorunların çözülemeyişini camiamıza açıklayamadığınız için her zaman ki gibi algı oluşturmaya çalışıyor ve sanki 13 yıldır yetkiyi iyi kullanamayan sendika siz değilmişsiniz gibi sağa sola çamur atıyorsunuz. Yetkili ama etkisiz sendika olduğunuzu camiamız çok iyi bilmekle birlikte, baskı, tehdit v.s. nedenlerle camiamızı susturmayı başarabiliyorsunuz. Camiaya en büyük zararınız, çalışma barışını bozmanızdır. Camiamız çalışanlarını birbirilerine öcü gibi bakar hâle getirdiniz.

Söz de sendikaların emek hırsızlığı yaptığından söz ediyorsunuz. İfade ettiğiniz gibi 13 yıldır yetkili sendika olarak, din görevlilerinin darp edilmesini, yaralanmasını, öldürülmesini, moral ve motivasyonunu bozucu her türlü eylemleri önleyecek hangi yasaların çıkmasına ön ayak oldunuz? Ayrıca bir yasayı geçirmek Diyanet personelinin görevi değil, Meclis’in görevidir. Bunları bilemeyecek kadar kıt düşüncelerinizle algı oluşturmaya çalışmayın. Bilesiniz ki hiç kimsenin cin olmaya çalıştığı yok. O işi siz bütün sendikalardan daha iyi yapıyorsunuz. Siz varken başka cinlere ne hacet?

Açıklamalarınızdan anlaşıldığına göre bir sendikaya hıncınız var! Ama çıkıp yürekli bir şekilde açıkça adını telaffuz edemiyorsunuz ve bütün sendikaları karalamaya çalışıyorsunuz. Bu tür açıklamalar ne insani olarak ne de dini açıdan caiz değildir.

Diyanet camiasındaki bütün sendikalar gibi biz de başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere, Başbakanlığa, YÖK’e ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na, sınavsız İLİTAM ile ilgili taleplerimizi yazılı olarak ilettik. Bütün sendikalar gibi biz de bu konular da resmi açıklamalar yaparak gündem oluşturduk. Dolayısıyla sınavsız İLİTAM hakkı verilmesi bütün sendikaların bu çalışmalarının bir sonucudur. Bu konuda emeği geçen bütün sendikalara ve devlet erkine, Meclis’e ve YÖK’e Diyanet Bir-sen olarak teşekkür ediyoruz.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.