Numan Kurtulmuş'tan Hac Fiyatları Açıklaması

Numan Kurtulmuş'tan Hac Fiyatları Açıklaması

Kamuajans.com - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası bu yıl ki hac fiyatlarını açıkladı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Diyanet'in bu yıl standart hac tarifesinde, döviz kurunun yüksek olmasına rağmen indirim yaptığını söyledi.

Kamuajans.com - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Geçen sene kurlar 2.90'dı. Geçtiğimiz yıl doların çok yükselmeye başladığı tarihten itibaren Diyanet bunu 3.50'de sabitledi. Geçtiğimiz yılki kurdan hesapladığımızda dahi aşağı yukarı o fiyata Türk lirası olarak denk gelen hatta daha ucuz olan bir standart belirledik.

Kestirmeden söyleyecek olursak. Eğer kur üzerinden bir hesaplama yapıldığında, 3 bin 500 lira gibi geçtiğimiz seneye göre ucuzlatmış olduk. Eğer geçtiğimiz yıla göre yani bu yıl ki kurdan hesaplamış olsaydık 18 bin lira gibi bir rakam ödenmesi gerekiyordu. Şimdi 12 bin 500 hatta onun da altında bir rakam açıklanmış oldu. Dolayısıyla hayırlı uğurlu olsun." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.